Erdoğan’ın Cezaevi Arkadaşı HDP’ye Oy Vermiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi arkadaşı ve AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Mehmet Rüştü Karabıyık, 7 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ne oy verdiğini söyledi.

Mehmet Rüştü Karabıyık, gündemi şöyle değerlendirdi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi riskini göz ardı ederek inisiyatifi ile başlayan süreçte kat edilen mesafe; çözüme ve demokrasiye olan inancımızı arttırmış, AK Parti’nin bölgeye ve huzura uzattığı ele sıkı sıkı sarılmıştık. Kürt kimliğimiz ve 30 yıl öncesine dayanan dava birlikteliğimiz kuşkusuz bunu gerektiriyordu. Onun inandığı ülküye inandık, onun çözüme dair açtığı sarp patikada küçük engellere dirayet göstererek yürüdük. Fakat Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması ile doğan boşluk ve iradi yokluk, açılan bu engebeli patikayı kum fırtınalarına karşı korunaksız kıldı. Bir süre sonra kol kola takip ettiğimiz dar patikada ardından gidebileceğimiz bir iz kalmamıştı. Fırtına ortasında bir adım ötesini göremeyen biz, haliyle tarumar olduk, sağa sola savrulduk. Fırtına hafif dindiğinde gördüğümüz şey, ortalıkta yolun kalmamış olduğuydu. Yeni yol açma iddiasında olanlarsa, hedefleri ve bu hedefleri pratize edecek yetisiz saha elemanlarıyla Kürt halkını ve bizi yani; dostları ikna edemedi." 
Barışa inanmış savrulmuş, lidersiz Kürt kadroların bu nedenle HDP’ye yöneldiğini anlatan Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat Kürt halkının bu samimi yönelişi HDP’de aynı samimiyetle karşılık bulmadı. 7 Haziran sonrası yaşadıklarımız maalesef bunun ispatıydı. Silahla aralarına mesafe koyma sözü tutulmadı. Şimdi taraf olma vakti. Barış ve güçlü Türkiye talebi; samimi, muhafazakar Kürt halkı, silahtan taraf olmayacaktır. Kürt halkı demokrasiden yana olacaktır. 7 Haziran sonrası yaşadıklarımız göstermiştir ki, Kürt halkı demokrasi mücadelesini silahla bağımlı bir partide vermeyecektir. Bugün silaha ve kana karşı taraf olma vaktidir. Bizde öyle yapacağız. Silaha karşı demokratik mücadeleden yana olanlarla saf tutacağız, Türkiye için cem olacağız.” 
AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Mehmet Rüştü Karabıyık da, 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verdiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme