ERCİŞ'TE EKMEĞE ZAM

Van'ın Erciş ilçesinde ekmeğe 25 kuruş tutarında zam yapıldı. Yapılan zam ile birlikte daha önceden 50 kuruşa satılan bir ekmek bundan böyle 75 kuruştan satılmaya başlandı.
Fırıncılar, zammın kaçınılmaz bir karar olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise karara karşı çıktı. Yapılan zam ile birlikte, daha önce 210 gramlık ekmek 50 kuruştan satılırken, gramajı 40 gram yükseltilen ekmek bu kez 75 kuruştan satılmaya başlandı.
Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar temel gıda maddesi olan ekmeğe yapılan zammın kendilerini oldukça düşündürdüğünü belirttiler. Kemal Sonal isimli vatandaş, “İlçemizde öyle işsiz ve fakir aileler vardır ki sadece ailesine kuru ekmek götürebiliyor. Ekmeğe yapılan zam ile birlikte günde 10 ekmek alan bir aile reisi, ayda sadece ekmeğe 225 lira ödeyecek. Zam yapıldığında bu tür insanların hakları da gözetlenmeli."
Bu arada, fırıncılar ise yapılan zammın maddi anlamda zorunlu bir karar olduğunu savunarak, başta un olmak üzere, her şeye zam geldiğini belirttiler. Yapılan zammın günün şartlarına göre çok olmadığını da bildiren fırıncılar, ilçede bir bardak çayın 50 kuruştan satılması karşısında, bir ekmeğin 75 kuruştan satılmasının çok görülmemesini istediler.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme