Ercişli Aşık Emrah ve Selvi Festivali Sona Erdi

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ercişliler Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 24.Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı.

Erciş Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen festivalde bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan birlik ve beraberlik mesajları verdi. Doğan, “Birimiz Türkçe’yi arı dili olarak kullanacağız. Birimiz Kürtçe’yi arı dili olarak kullanacağız. Ama bir arada geleceği birlikte paylaşacağız. Bugünü birlikte paylaşacağız. Bunun çok net bir şekilde anlaşılmasına ihtiyaç var. Biz, bin yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda, daha on binlerce yıl birlikte yaşamanın iradesini işte bu kültürle, bu algıyla, bu bilgiyle ancak gerçekleştirebiliriz” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci de konuşmasında, Ercişli Aşık Emrah’ın büyük bir değer olduğunu söyledi. Festivallerin önemine de değinen Çiftci, Erciş’in tarih ve kültüründen çeşitli örnekler vererek, “Emrah, konuştuğu öz Türkçe ile kadim şehrimiz olan Erciş’in kültürüne yakışır eserler yazmıştır. İnşallah bu festivaller ve etkinlikleri bizden sonraki nesillere de çok sağlıklı bir şekilde aktarılmasına vesile olacaktır. Bizler hep bu amaçla hareket ettik. Yıllardır gerçekleştirilen festivalimizi birliğimize, beraberlimize kardeşliğimize vesile olsun” şeklinde konuştu.
Mahalli sanatçıların sahne aldığı festivalde, ünlü halk ozanları Ahmet Poyrazoğlu, Kul Nuri, Zeki Erdal ile Ayten Gürçınar tarafından Ercişli Aşık Emrah’ın türküleri seslendirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin sonlarına doğru sahne alan ünlü sanatçı Sevcan Orhan ise söylediği türkü ve şarkılarla festival alanına gelen vatandaşlara hoşça vakit geçirdi.
Programa, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Erciş Kaymakamlığı’na vekalet eden Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, Ankara Ercişliler Derneği Başkanı Zafer İzgi, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 24.Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür ve Sanat Festivali havai fişek gösterisiyle son buldu.

Bakmadan Geçme