Erciş'te taşkın riskine karşı kapsamlı çalışma

Van'ın Erciş ilçesinde taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Van Bölge Müdürlüğü, Doğancı ve Mağara mahallelerinde yürütülen dere ıslahı ve taşkın koruma çalışmalarının planlanan program doğrultusunda sürdürüldüğünü açıkladı.

DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Erciş 175. Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede kapsamlı bir çalışma yürüttüğü belirtilerek, dere yataklarında gerçekleştirilen ıslah faaliyetleriyle suyun düzenli ve güvenli akışının sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada, “Erciş 175. Şube Müdürlüğümüz tarafından Doğancı ve Mağara mahallelerinde yürütülen kapsamlı taşkın koruma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında dere yataklarında gerçekleştirilen ıslah çalışmalarıyla suyun düzenli ve güvenli akışının sağlanması hedeflenirken, mahallelerimizin olası taşkın risklerine karşı daha güvenli ve korunaklı hale getirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Yetkililer, özellikle yoğun yağış dönemlerinde meydana gelebilecek taşkınların can ve mal kayıplarına yol açmaması için dere yataklarının düzenlenmesi ve su akış kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Islah çalışmaları sayesinde taşkın riskinin azaltılmasının yanı sıra tarım arazileri, yerleşim alanları ve altyapının da korunmasının amaçlandığı vurgulandı.

DSİ’nin yürüttüğü çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Doğancı ve Mağara mahallelerinde taşkınlara karşı daha güvenli bir altyapının oluşturulması hedefleniyor. Bölge genelinde benzer risk taşıyan alanlarda da taşkın kontrol projelerinin sürdürüleceğini belirten yetkililer, vatandaşların güvenliğini önceleyen yatırımların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Taşkın koruma projelerinin, iklim değişikliğiyle birlikte artan ani ve şiddetli yağışların oluşturabileceği olumsuz etkilerin en aza indirilmesi açısından önemli bir rol üstlendiği belirtilirken, DSİ ekiplerinin sahadaki çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme