Emniyet Müdürlüğü Haberler Üzerine Açıklama Yaptı

Van Emniyet Müdürlüğü, 'Erciş Emniyeti'nde çıplak arama işkencesi' haberi hakkında açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği’inden yapılan yazılı açıklamada, “8.11.2014 günü bazı basın organlarında "Erciş Emniyeti'nde çıplak arama işkencesi" başlıklı haber hakkında yapılan araştırmada elde edilen bilgiler aşağıda belirtilmiştir; 25.11.2014 günü Erciş ilçesinde, Ağrı-Van karayolunun Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından yapılan kontroller sırasında G.Z. isimli şahsın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 29.01.2010-2009/204 dosya, 2012/87 sayılı esas numaralı kararı ile "Terör Amaçlı Propaganda Yapmak" suçundan arama kaydı olduğunun tespit edilmesi üzerine adı geçen, adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır. G.Z.' nin gözaltına alındığı sırada yanında bulunan Güler Avcı isimli şahıs, gözaltına alınan şahsın yakını olduğunu ileri sürerek ısrarla yanında bulunmayı talep etmesi üzerine, G.Z. ile birlikte Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü' ne gelmesine izin verilmiştir” denildi.
G.Z.’nin 01.06.2005 gün ve 25832 sayılı Resmi Gazetede Adli ve Önleme Arama Yönetmeliği' nin 8/a; Güler Avcı’nın ise aynı yönetmeliğin 25/a maddeleri uyarınca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, ayrı bir odada ve bayan personel tarafından üst aramasına tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, “Üst arama işlemi iddia edildiği gibi çıplak hale getirilerek değil, üzerinde kıyafetleri bulunduğu halde kabaca üst araması şeklinde gerçekleştirilmiştir. Arama işlemi yukarıda da belirtildiği gibi yasal yetkiler çerçevesinde gerçekleştirilmiş olup, aranan şahıslara zor kullanılmadığı gibi, şahıslarında arama işlemine karşı koymaları söz konusu olmadı. Yukarıdaki bilgiler ışığında, basına yanlış ve gerçek dışı bilgiler aktarılarak kamuoyunun speküle edilmesinin hedeflendiği değerlendirilmektedir. Bütün bunlara rağmen konu hakkında soruşturma başlatılmış olup, sonucunda farklı bilgilere ulaşılması durumunda kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verildi.


VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, "MEZARLIĞA SALDIRI GİRİŞİMİ YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ" HABERİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

 Van Emniyet Müdürlüğü, "Mezarlığa saldırı girişimi yürüyüşle protesto edildi" başlıklı haber hakkında yazılı açıklama yaptı 
Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “28.11.2014 tarihli bazı basın organlarında "Mezarlığa saldırı girişimi yürüyüşle protesto edildi" başlıklı haber ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. Son zamanlarda Suriye'nin Ayn el-Arap (Kobani) şehrinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybederek ilimiz Yeni Mahalle mezarlığına defnedilen şahısların mezarlarına 27.11.2014 günü kimliği belirsiz kişiler tarafından terör örgütü PKK'yı simgeleyen materyallerin asıldığının tespit edilmesi üzerine, güvenlik kuvvetleri tarafından belirtilen maddeler toplanmıştır. İddia edildiği gibi mezarlara saldırı kesinlikle söz konusu değildir. Bundan sonra da mezarlıkların terör örgütünü simgeleyen çeşitli cisimlerle donatılarak örgütsel sembol haline getirilmesine kesinlikle izin verilmeyecek, benzeri girişimlere derhal müdahale edilerek, ilgililer hakkında adli işlem başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme