Elektrikli araçlar Van caddelerinde

Dünyanın en ucuz, en ekonomik elektrikli araçları iş insanı Hasan Perihanoğlu tarafından Van'da satışa sunuldu. Çin'de üretilen Regal Raptor ve Yuki Hector elektrikli araçların birbirinden güzel modelleri Van caddelerinde boy gösteriyor.

Burhan Ergin

Geçmişte Van’da birçok bayiliği bünyesinde barındıran, Van’ın saygın ailelerinden rahmetli Enver Perihanoğlu’nun oğlu, iş insanı Hasan Perihanoğlu bir ilke imza atarak, Çin’de üretilip Türkiye distribütörlüğünü yürüten Regal Raptor ve YUKİ Hector’un Van bayiliğini alarak elektrikli araçları satışa sundu.

REGAL RAPTOR

Günlük yaşantınızda ve işinizde fark yaratan Regal Raptor elektrikli araçların E-Car K5 Van modeli led gösterge, geniş bagaj hacmi, çelik jant, güçlü motoruyla 91 bin 900 liraya satılırken, E-Car K5 Long modeli, uzun menzil ayrıcalığıyla dört tekerli şase, geniş iç hacim ve yeni teknoloji motoruyla, her ortamda vazgeçilmez ulaşım imkanı sunuyor. 75 bin 900 liraya satılan E-Car K5 Long, sıcak soğuk hava üfleme, çelik jant, güçlü akü ve uzun menzil özellikleriyle fark yaratıyor.

Pratik ve ekonomik ulaşım aracı E-Car K3-KLS daha güvenli ve kolay sürüş deneyimi yaşatmak için tasarlandı. 49 bin 900 liradan satışa sunulan E-Car K3-KLS, bünyesinde birçok özelliği barındırıyor.

Her yere pratik ve ekonomik ulaşım aracı E-Car K3 muhteşem kullanışlı tasarımıyla konfor ve pratik kullanım için tasarlandı. Verimli ve ekonomik olan E-Car K3 41 bin 900 liradan satışa sunuluyor.

Klas tasarımı, yenilikçi teknolojisi ve verimli motoruyla E-Car K1 tüm pratik ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyor. 38 bin 900 liradan satışa sunulan E-Car K1 led gösterge, çelik jant, arka bagaj ve şık tasarımıyla göz kamaştırıyor.

50 kilometreye kadar yol kat eden elektrikli araçların fiyatları modellerine göre değişiyor. 5 saatte 2 liralık elektrik ile dolumu gerçekleştirilen elektrikli araçlar 3 kişilik kapasiteye sahip, yokuşlarda tatminkar bir performans sunuyor. Daha çok şehir içerisinde kullanışlı olan Regal Raptor görenleri kendine hayran bırakıyor.

Piyasadaki elektrikli tüm otomobiller lityum piller kullanırken Regal Raptor klasik otomobil aküsü ile geliyor.

YUKİ HECTOR

2000W motor gücüne sahip, geri kamera, ısıtma, soğutma, USB şarj soketi, silecek, dijital gösterge, 60 kilometre menzili bulunan YUKİ Hector elektrikli araç bünyesinde birçok özelliği bulunduruyor. Söz konusu araç 122 bin 325 liradan satışa sunuluyor.

“Van’da yoğun talep olacağını düşünüyorum”

Elektrikli araçlarla ilgili konuşan Permak Perihanoğlu Makine Limited Şirketi sahibi iş insanı Hasan Perihanoğlu, “Araçlarımız tamamen elektrikle çalışıp şarj olunan araçlar sınıfındadır. Herhangi bir şarj istasyonuna ihtiyaç duyulmadan ev veya işyerinden prizle şarj edilebilir. Verilen rakamlara göre son yapılan zamlarla birlikte 2 liralık elektrik tüketimiyle 5 saate şarj olabilen akülere sahip elektrikli araçlarımız 60 kilometre şehir içinde menzili var. Şehir merkezi içerisinde 50 kilometreye ulaşabilen meskun mahal araçlarımızın ücretli köprülere girme gibi bir şansı bulunmamaktadır. Elimizdeki araçlar iki markadan oluşuyor. Biri Regal Raptor, diğeri de YUKİ’dir. Bunlar tamamen Çin’de üretilen araçlardır. Bu araçların her iki firmada dünya markaları örneğin Citroen, Renault gibi firmalara araç üretiyor. Dolayısıyla Mart ayından itibaren biz bunları Van’a getirerek satışını gerçekleştiriyoruz. Van’da talebin olacağını düşünüyorum. Günümüzde mazot ve benzine yapılan zamlardan dolayı bu araçlar ekonomik olarak çok uygun ve kullanışlıdır. Elektrikli araçlarımız insanlara ekonomik olarak çok faydalı olacaktır. Özellikle kargo veya getir götür hizmeti veren işletmeler için bulunmaz bir nimettir. Şuan bazı işletmelerle görüşmelerimiz sürüyor. Potansiyel bir iş olacağını tahmin ediyorum” dedi.

“Van’da iki servis bulunuyor”

Regal Raptor ve YUKİ Hector elektrikli araçların yedek parça, bakım servisinin Van’da bulunduğunu söyleyen iş insanı Perihanoğlu, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı bu tür araçların ülkemizde satılabilmesi için önce yedek parça stokunun halledilmesinden sonra ithalatının yapılabileceğini öngörmüştür. Bunun dışında da distribütör firmalarının da gerek YUKİ’nin gerek Regal Raptor’un illere verecekleri bayilikler sırasında bayiden önce servis ve yedek parçalarının oluşabileceği servis yapıyor. Dolayısıyla Biz Şubat ayında işe başladıktan sonra Van’da iki servis de kuruldu. Şuan hem YUKİ’nin hem de Regal Raptor’un fabrika servisleri var. Araçlar iki yıl garantili olup aküleri de 6 ay garantilidir. Servis konusunda hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını düşünüyorum. Araçlarımız 3 ve 4 tekerlekten oluşuyor. Bunların özellikleri modeline göre değişiyor. Her türlü kullanıma hitap edebilecek araçlardır. Çocuklu anneler ve şehir içerisinde kilometre yapan insanlar için ideal bir araçtır. Ödeme konusunda müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Banka kredisi kullandırta biliyoruz veya kredi kartına 12 ay taksit yapabiliyoruz. Ayrıca nakit satış yapıyoruz. Müşterilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Araçlarımız insanların bütçesine uygundur. Özellikle araçlarımız hava temizliği, çevre temizliği, iklim değişikliği konusunda önemli avantajlar sunuyor. Elektrikli araçlarımızın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Permak Perihanoğlu Makine Limited Şirketi Alipaşa Mahallesi Polatoğlu 1. Sokakta hizmet veriyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme