El Hayat gazetesinin 'Esad' iddiası gerçekle bağdaşmıyor

Kremlin'den El Hayat gazetesinin 'Esad' iddiasına yalanlama... İngiltere merkezli gazete, 'ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin birkaç Arap ülkesine Rusya ile ABD arasında Esad'ın üçüncü bir ülkeye gönderilmesini de kapsayan bir mutabakat üzerinde anlaşmaya varıldığını söylediğini' öne sürmüştü.

Reuters'ın haberine göre; Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "El Hayat, gerçekle bağdaşmayan bir bilgi yayınladı. Rusya diğer ülkelerden farklı; çünkü üçüncü bir ülkenin kendi geleceğini belirleme meselesini diplomasi ya da diğer kanallar vasıtasıyla tartışmaya açmıyor" dedi.

Londra merkezli El Hayat gazetesinin haberine göre; ABD ile Rusya arasında varıldığı öne sürülen anlaşmada, Esad'ın adı belirtilmeyen üçüncü ülkeye ne zaman gideceği belirtilmemişti. 

SİLAH BIRAKANLARI KABUL ETMEYE HAZIRIM

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus Ria ajansına açıklamalarda bulundu.

Reuters'ın haberine göre; Esad, ülke çapında seçimle yönetime gelen bir başkanın parlamento aracılığıyla gelenden daha iyi olduğunu söyledi.Ateşkes sürecinin hızlandırılmasının önemine dikkat çeken Esad, Suriye'de daha fazla kan dökülmesini önlemek için silah bırakmak isteyen herkesi kabul etmeye hazır olduğunu da dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün Suriye'de konuşlandırılmasının mantıksız ve imkânsız olduğunu söyleyen Esad, "Böyle güçler, kural olarak, uluslararası anlaşmalar baz alınarak uygulanır. Böyle anlaşmalar, bazı ülkelerin onayını gerektirir. Hangi ülkelerin? Bu durumda başka bir ülke yok. Sadece Suriye hükümeti var" diye konuştu.

Bakmadan Geçme