Eğitim-Bir Sen Yemekte Buluştu

Van’ın Muradiye ilçesinde Eğitim- Bir-Sen üyeleri yemekte bir araya geldi.

İlçede faal gösteren bir lokantada bir araya gelen eğitimciler nöbet için ek ders imza kampanyası başlattı. Eğitim Bir Sen Muradiye İlçe Başkanı Rıfat Çeri’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya çok sayıda öğretmen katılırken, il ve ilçelerden de katılım oldu. Rıfat Çeri yaptığı konuşmada yazar, şair, edebiyatçı rahmetli Mehmet Akif İnan’ın “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan'' dizesiyle konuşmasını şöyle devam etti. Rahmetli Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından 14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Eğitim-Bir-Sen sevgililer gününde temeli atılmış, sevgiyle yoğrulmuş, sevgiyle büyümüş, bugün eğitim kolunda 300 bin üyeye ulaşarak Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu belirtti. Çeri, "Eğitim-Bir-Sen ekmek için özgürlük için yola çıkan bir sendikadır. Sadece meslektaşlarının değil, halkın da isteklerini dile getirmiş ve başarılı olmuş bir sendikadır. Eğitim-Bir-Sen'in kazanımları saymakla bitmez. 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya alınması, kamuda serbest kıyafet, öğrencilerin başörtüsüyle derslere girmesi, katsayı eşitsizliği, banka promosyonun tamamının memura ödenmesi, okullarda Kur-an’ı kerim ve Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatının okutulması, uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yolu gibi kazanımlardan bazılarıdır" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakan; barış ve kardeşlik için mücadele verdiklerini belirterek, "Eğitim çalışanları özgürlük ve özlük hakları, bu riskli bölgede çalışan eğitim çalışanlarına, bir ek ödeme yapılması için uğraşıyoruz. Memur-Sen olarak yetim projemiz vardı bunun üzerinde çalışma yapıyoruz. Burada kardeşlik üzerine yeni bir anayasa üzerine konuşuyoruz ve ek derslerini haklarını korumaya çalışıyoruz. Bu birlikteliğimiz gün geçtikçe çoğalarak daha da genişleyecektir tüm katılımcılara ve bu organizasyonu hazırlayan tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. 
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Taş, Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Erciş ve Çaldıran ilçelerinden sendika yetkilileri katıldı.

Bakmadan Geçme