EGE VANLILAR DERNEĞİNDEN İZMİR DEPREMZEDELERİNE SICAK YEMEK

Ege Bölgesi Van Kültür ve Yardımlaşma Derneği İzmir'de depremden en çok etkilenen Bayraklı 'da sıcak yemek dağıttı.

Vansesi Gazetesi/İzmir

Ege Bölgesi Van Kültür  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir'de depremden zarar gören vatandaşlar için  Bayraklı'da  yemek stadı açtı. 50 bine yakın Vanlının yaşadığı, 2011 depremleri sonrası yüzlerce ailenin yerleştiği İzmir'de meydana gelen depreme Vanlılar duyarsız  kalmadı. Van'da başlatılan battaniye ve kuru gıda kampanyaları devam ederken bir yardımlaşma da İzmir'de gerçekleştirildi.

İzmirili depremzede kardeşlerinin yanında olmak, zor günlerinde acılarını paylaşmak amacıyla  Ege Bölgesi Van Kültür Yarımlaşma  ve  Dayanışma Derneği  depremzedeler için yemek  satandı kurdu. Stanta depremzedelere yemek ve içecek dağıtıldı. Yemek oırganizasyonuna dernek yöneticileri, yardımsever Vanlı gönüllüler katıldı.

2011 depremini yaşayan Vanıların acı ve yardımlaşmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden  dernek yöneticileri, " İzmir bizim ikinci memleketimizdir. O ndenle Van bizim İzmir bizim acı bizim can bizim diyoruz. Burda   depremden etkilenen kardeşlerimizin gönlüne dokunmak, yanlız olmadıklarını göstermek ve kardeşliğimiz güçlendirmek istedik. Bu amaçla bir öğün yemek dağıtımı organizasyonu gerçekleştirdik. Yemeğmize  maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dediler. 

Bakmadan Geçme