Edremitli Öğrenciler Avrupa’dan Döndü

Van’ın Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, “Avrupalaşıyoruz” adlı proje kapsamında gittikleri Avrupa’dan kente geri döndüler.

AB Erasmus+kapsamında hazırlanan ‘Avrupalaşıyoruz’ projesi bünyesinde öğrencilerin Avrupa’ya gittiklerini ifade eden Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şevket Meydan, projenin üç hareketlilikten ibaret olduğunu söyledi. Proje sahibi olarak büyük bir sorumluluk aldıklarını dile getiren Meydan, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti hareketliliğini gerçekleştirdiklerini, Macaristan hareketliliğinin de devam etmekte olduğunu ifade etti. Meydan, “Çek Cumhuriyeti hareketliliğini ortağımız Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Macaristan hareketliliğini de Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile gerçekleştirdik. Öğrencilerin Avrupa’daki staj uygulamasını ve okulumuzun kaymakamlığımız tarafından desteklenen Montessori eğitimini de yakından görmenin mutluluğu içindeyiz. Projenin başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Duran Eryılmaz ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet İnan’a çok teşekkür ederim. Ayrıca Müdür Yardımcımız Nülüfer Koyuncu ile Proje Koordinatörü Çocuk Gelişimi Bölümü Şefi Esra Ayaz’ın da projede ve Portekiz hareketliliğinde yer aldılar. Öğrenciler hareketlilik sonrasında İngilizce derslerine daha fazla önem verdi. Avrupa’yı yakından görmenin mutluluğu öğrencilerin yüzünden okunuyor” dedi.
Projede yer alan öğrencilerden Berivan Güner ise, Avrupa’daki eğitim uygulamasını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadığını ve yaşadı her anı fotoğraflayıp arkadaşlarına gösterdiğini söyledi. Proje ile kendilerine bu fırsatı tanıyan başta Ulusal Ajans olmak üzere okul müdürlüğü ve projede yer alan öğretmenlere çok teşekkür etti.
Okul Müdür Yardımcısı Nülüfer Koyuncu da, projenin öğrencilerin farkındalığını artırıp, kişi ve kurumlarla iletişim yeteneğine katkı sağladığını belirtti. Koyuncu, “Farklı kültürlerle tanışıp küresel bakış açısı oluşturmaları bakımından fırsat olmuştur. Öğrencilerimiz, okul öncesinde kullanılan yöntemlerin farklı bir ülkede uygulanış biçimlerini görme imkânı bulmuşlardır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme