EDREMİT TOKİ’DE ULAŞIM SIKINTISI

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, Edremit TOKİ’nin ulaşım sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek, araç sayılarının niçin arttırılmadığını belgelerle açıkladı.


Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Faruk Alpaslan, kentte yaşanan ulaşım sıkıntısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Edremit TOKİ’ye yolcu taşımacılığı konusundaki sıkıntıları dile getiren Alpaslan, buradaki araç sayısının arttırılması konusunda çağrıda bulundu. Bu konuda birçok şikayetin geldiğini, kendilerinin de yasal ve hukuki her türlü işlemi sürdürdüklerini anlatan Alpaslan, “Edremit ilçesi belediye meclisi nüfuslarının artışından dolayı 1 Kasım 2012 tarih ve 32 nolu karar numarasıyla ile kooperatiflere toplam 65 araca ihtiyaç olduğu kararını aldıktan sonra ilçe kaymakamlığına müracaatta bulunarak kaymakamlık başkanlığında 6 Kasım 2012 tarih ve 2012/2 sayılı ilçe trafik komisyonu kararıyla kabul edilerek il trafik komisyonuna ilçe kaymakamlığı tarafından müracaat edilerek bu araçların D4 yetki belgelerini almaları ve bir an önce işe başlamaları için müracaatta bulunmuşlar. 23 Kasım 2012 tarih 2012/99 kararı almak üzere Van Valiliği başkanlığında il trafik komisyonu toplanarak 5. madde de Van büyükşehire geçtiği zaman Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından giderilmesi kararı alınmış. Tarihe bakıldığında 2012 UKOME’ye geçeceği tarih ise 2014 belediye seçimleri sonrası. Bu tarihler arasında vatandaşın 2 yıllık mağduriyeti her geçen gün arttığı gibi sorunları ve kavgaları da beraberinde getirdiğinden mevcut çalışan araçların ve 42 aracın yetmediği, TOKİ konutları çeşitli etaplarda ve uzak yerlerde yapıldıktan sonra yaz ayının gelmesiyle birlikte TOKİ konutları sakinleri yerlerine yerleşmeleriyle bu zaruriyet ve sitem had safhaya ulaşmıştır” dedi.


Gerek ilçe trafik komisyonu gerekse de il trafik komisyonunda alınan kararları belgeler doğrultusunda açıklayan Faruk Alpaslan, ulaşım sıkıntısı ile birlikte yolcu ve esnaflar arasında çıkan kavgaların sorumlularının odaları olarak gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bunun üzerine bunun sorumlusunun Van Valiliği olduğu yönünde açıklamalarının basında yer aldığını anlatan Alpaslan, “Kesinlikle giden valimizin ismini zikretmedim. Bunun üzerine Van Valiliği ise işin suçlusu benmişim gibi göstermeleri beni son derece üzmüştür. Kamuoyuna bu konuda belgelerle cevap vermek istedim. Van Valiliği sunmuş olduğu belgenin 5’nci maddesini sunarken aynı belgenin 6’ncı maddesinin 1’nci şıkkını neden yayınlamadı. Bu yayınlamadıkları maddeler Edremit ilçesinin mağduriyetini dile getiren maddeler olduğundan ben bu belgelerin tamamını bugün kamuoyu ile paylaşmak zorunda kalıyorum. Giden valimiz ile ilgili hiçbir şekilde ismini anmadığım halde olayın ben ile Sayın Münir Karaloğlu arasında bir husumetmiş gibi gösterip yanlış bilgilendirmenin bize göre etik olmadığını düşünüyoruz. Kaldı ki 4 yıl beraber görev yaptığımız süre içerisinde başarılı işler yaptığını basınla paylaşmışızdır. Sayın valimiz buradayken de 10 Temmuz 2013 tarihinde bir yerel gazeteye aynı açıklamalarım olmuştur. Ben Vali Münir Karaloğlu’nun bu memlekete yapmış olduğu değerli ve üstün hizmetlerini bizzat şahidi olarak bir ömür boyu, bir Vanlı olarak kendisine defalarca teşekkür ediyorum. Ama bu konuyu kendisi burada iken de basınla paylaşmışım. Burada bu mağduriyetin giderilmesi adına herkesin samimi ve hemen sorunun giderilmesi adına çalışmaların yapılmasını, yetkili herkesin yasanın hükmettiği çerçevede esnafımızın da hakları korunarak giderilmesi en büyük arzumudur. Keşke bu sorun daha önce çözülmüş olsaydı halk mağdur olmasıydı ve biz kurumlarda basın yoluyla bu gibi durumlara düşmeseydik” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından program sona ererken, misafirleri ile birlikte aynı kahvaltı salonuna gelen Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel ile Faruk Alpaslan, gazetecilerin de bulunduğu alanda konu ile ilgili ayaküstü sohbet ettiler.

Bakmadan Geçme