Edremit'te temizlik seferberliği aralıksız sürüyor

Van'ın Edremit ilçesinde daha temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kapsamlı temizlik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Merkez mahallelerde cadde ve sokak yıkama çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştiren ekipler, aynı zamanda mıntıka temizliği yaparak çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Belediye ekipleri yalnızca merkezle sınırlı kalmayarak kırsal mahallelerde de yoğun bir mesai harcıyor. Bu kapsamda kırsal bölgelerde çevre düzenlemesi, sokak temizliği ve kül toplama çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Özellikle kış aylarının ardından biriken atıkların temizlenmesiyle birlikte mahallelerin daha sağlıklı ve düzenli bir görünüme kavuşması sağlanıyor.

Öte yandan TOKİ konutları gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde de özel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu alanlarda düzenli mıntıka temizliği ve atık toplama faaliyetleri yapılarak görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor. Ekipler, bu bölgelerde hem hijyen koşullarını iyileştirmeyi hem de vatandaşların daha temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Edremit Belediyesi’nin yürüttüğü temizlik çalışmaları, yalnızca çevresel düzeni sağlamakla kalmayıp aynı zamanda toplum sağlığını koruma açısından da büyük önem taşıyor. Yetkililer, ilçe genelinde sürdürülen bu çalışmaların belirli bir program dahilinde kesintisiz şekilde devam edeceğini belirtiyor.

Vatandaşlardan da çevre temizliği konusunda duyarlılık bekleyen belediye ekipleri, ortak yaşam alanlarının korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguluyor. Yapılan çalışmalarla Edremit’in daha temiz, düzenli ve estetik bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Yorumlar 1
EDREMİT ÇOK CİDDİ VE ÇOK FAZLA HİZMET BEKLİYOR 06 Nisan 2026 22:32

EDREMİT: Bu merkez ilçemizde 11 tane merkez mahalle, TOKİ siteleri ve onlarca mahalle var. Tamamında da kazılarla dolu, hasarlı, bozuk, çökmüş, kabarmış, kullanışsız yüzlerce cadde, sokak, ara sokak ve çıkmaz sokak var. Yol ve kaldırımların yüzde doksanı çok sorunlu. Bakım, onarım, yenileme, asfaltlama gerekiyor. AYRICA tüm bu sayılan yerler toz, toprak, çamur, yaprak, çerçöp, atık ve kirlilik içinde. Parklar, yeşil alanlar, kıyılar, sahiller, dereler, kanallar, ilçenin her tarafı kirlilik içinde. İlçenin yollarına ve kirliliğine bu şehirdeki VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EDREMİT BELEDİYESİ VE DSİ çözüm bulmayacak da BURSA VE KONYA'dan kurumlar mı çözüm bulacak?

Bakmadan Geçme