Edremit Belediyesi'nden 7 mahalle oyun alanı

Van’ın Edremit Belediyesi, 7 mahalleye çocuk oyun alanı ve fitness aletleri yerleştirdi.

Edremit Belediyesi Çevre Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından mahallelerde yapılan fizibilite çalışmaları doğrultusundan çalışmalara başladı. Çocuk oyun alanlarının inşa edildiği mahalleleri ziyaret ederek çalışmaları denetleyen Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklarla beraber tahterevalliye binen Eş Başkan Çetin, sonrasında salıncakta minikleri salladı. Yapılan çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirme yapan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, yatırım iş programı çerçevesinde mahallelerde yaptıkları toplantıda ortaya çıkan eksiklikler tespit edilerek ona göre çalışma yürüttüklerini belirtti. Mahalleliden gelen talep doğrultusunda çocuk oyun alanı eksikliği ve kadınların fitness aletleri talepleri göz önünde bulundurarak Çevre Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde ilk etapta 7 mahalleye çocuk oyun alanları ve fitness aletlerinin yapıldığını ifade eden Çetin, kadınların ve çocukların taleplerini yerine getirerek yaşam alanlarının daha da genişletilmesini amaçladıklarını söyledi.
Mülk köyünde de yapılan incelemelerde çocuk oyun alanını denetleyen Eş Başkan Çetin, burada da oyun alanında çocuklarla beraber zaman geçirdi. Oyun alanına yetişkinler için yerleştirilen finess aletleriyle spor yapan yaşlı dedeler ve kadınlar, Edremit Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.
Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Çevre Koruma Kurulu Müdürü Ayşe Orhan Çakmak; Köşk, Mülk, Dönemeç, Andaç, Taşkonak, Ayazpınar ve Doğanlar mahallelerinden 100 metrekare alan üzerine çocuk oyun alanları inşa edildiğini belirtti. Çakmak, çocukların herhangi bir düşme olayında yaralanmamaları için kauçuk zemin üzerine 3 adet kaykay, 1 adet tahterevalli, 2 adet salıncak, 2 aydınlatma direği, 2 adet oturma bankı, biri dörtlü ve bir bisiklet olarak tasarlanan fitness aletleri yerleştirerek mahallelinin hizmetine sunduklarının bilgisini verdi.

Bakmadan Geçme