ECZACILIK FAKÜLTESİNE 40 ÖĞRENCİ

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından makamında bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl ÖSYM'ye 5 bin 780 kontenjan bildirdiklerini ve kontenjandan 5 bin 218'inin dolduğunu belirten Prof. Dr. Battal, tercih edilmeyen bölümlerin Türkiye genelindeki bölümler olduğunu açıkladı. Üniversiteye yerleşen tüm öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. Peyami Battal, "2012 - 2013 eğitim ve öğretim yılında üniversitelere kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler açıklandı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Yüzüncü Yıl Üniversitesi depremin ardında yeni eğitim sezonu için hazırlıklarını sürdürdü. 2012 - 2013 sezonunda yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemiz geçmişe oranla daha yüksek öğrenci alacak. Önceki yıllara oranla mukayese yaptık. YYÜ'ye yerleştirme oranları daha yüksek. Depremin ardından yaptığımız çalışmaların öğrenciler tarafından dikkatle takip edildiğini gördük. Yurt kapasitesinin arttırılması, daha güvenli dersliklerin yapılması, yeni dersliklerin eklenmesi öğrencilerin daha çok üniversitemizi tercih etmesini sağladı" dedi.
Bu yıl ÖSYM'ye önlisans ve lisans olarak 5 bin 780 kontenjan bildirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Battal, "Bu kontenjanlara 5 bin 218 öğrenci yerleşti. Yüzde 90 oranında bir yerleştirme oranı sağlandı. Yerleştirilmeyen bölümler ise Fizik, Kimya, Matematik ve Biyoloji bölümleri. Bu bölümler Türkiye genelinde tercihlerin az olduğu bölümler. Ancak bu oranlar, bizde Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da Van'da depremin izinin hissedilmediğini gösteriyor. Ek yerleştirmelerin açıklanmasının ardından yüzde 90 olan oranın yüzde 95 olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
ÜNİVERSİTEMİZDE HUKUK FAKÜLTESİNİN AÇILMASI ŞART
Deprem sonrasında YYÜ'nün sorunlarını çözmek için yaptıkları çalışmaların öğrenciler ve veliler tarafından çok iyi değerlendirildiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Peyami Battal, "Üniversitemiz yurt imkanları ile Türkiye'de ilk sırada yer almaktadır. Bunun yanında tanıtım çalışmalarımız devam edecektir. Ek yerleştirmelerde Eczacılık Fakültesi için de öğrenci alımları olacak. Bu yıl ilk kez açılacağı için 40 öğrenci talep ettik. Ancak gelecek yıllarda bu rakamı arttırabiliriz. Üniversitemizde hukuk fakültesinin açılması şart. Önümüzdeki dönemlerde bu bölümü açmayı hedefliyoruz" şeklinde  konuştu.

Bakmadan Geçme