Ebola kabusu devam ediyor

Batı Afrika ülkesi Liberya’da yeniden ortaya çıkan Ebola virüsü nedeniyle, 17 yaşındaki bir kişinin daha öldüğü bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Mayıs ayında Liberya’nın Ebola’dan arındığını duyurmasının ardından hastalık ülkede bir kez daha görülmeye başlandı. Liberyalı sağlık yetkilileri, ülkede Ebola virüsü tespit edilen 6 kişiden 2’isinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ülkenin sahil kenti Margibi’deki bir köyde sık sık enfeksiyon geçirdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki bir gencin ölümünün ardından yapılan test sonuçları, gencin Ebola virüsüne yakalanmış olduğunu gösterdi. Sağlık yetkilileri, “Kritik koşullarda Ebola tedavi ünitesine kaldırılan genç, kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi” ifadesini kullandı.

Öte yandan yetkililer, ülkede yaşayan bir kişinin de daha önce Ebola virüsü tespit elden birine temas etmesi sonucu hastalığa yakalandığını fakat bunu gizlemek için ateş düşürücü ilaç kullandığını belirtti. Sağlık yetkilileri, halkı hastalıklarını gizlememeleri yönünde uyararak, ancak bu şekilde Ebola salgınının önüne geçebileceklerini söyledi.

Ebola sadece Afrika kıtasında 11 bin 250 kişinin ölümüne yol açmıştı. Gine’den Liberya’ya yayılan Ebola salgını nedeniyle 2014 yılının Mart ayında 4 bin 800’den fazla Liberyalı hayatını kaybetmişti. 

Bakmadan Geçme