DOĞAL SABUN 'JİNDA' ABD YOLUNDA

Van'ın Gürpınar ilçesinde üretilen naturel sabunların numuneleri Amerika Birleşik Devleri’ne (ABD) gönderileceği belirtildi.

Van'ın Gürpınar ilçesinde üretilen naturel sabunların numuneleri Amerika Birleşik Devleri’ne (ABD) gönderileceği belirtildi. 
Otel malzemesi ve plastik terlik üretimi yapılan fabrikada üretimine başlanan naturel sabunların Avrupa'dan sonra ABD’ye gönderileceği bildirildi. Gürpınar ilçesinde 2010 yılında 500 metrekare alan üzerine kurulan ve ilk etapta oteller için sabun, şampuan ve terlik üretilen fabrikada şimdi de doğal el yapımı sabun üretimi başladı. Tahta kalıplara dökülerek elle kesilen ve elle paketlenip 'Jinda' adıyla piyasaya sürülen bitkisel 7 çeşit sabunun üretildiği fabrikada 20 genç kız istihdam ediliyor. Fabrika sahibi Murat Yaşar, şu anda bu doğal sabunları Kuzey Irak’a gönderdiklerini, Fransa’ya da gönderecekleri mallarında hazır olduğunu söyledi. Şu an hazırladıkları numuneleri ise ABD’ye göndereceklerini ifade eden Yaşar, “ABD’nin New Jersey’i eyaletinden bir firma, terlik, peştemal gibi ürünler sattığını bize söyledi. Bu ürünlerin yanına da doğal sabunları koymak istediklerini söylediler. Bunun içinde bizden sabunlarımızın numunelerini istediler. Biz de şuan numuneleri gönderip ondan sonraki gelişmelere bakacağız” dedi.
Basın yoluyla kendileri ile görüp irtibata geçtiklerini ifade deden Yaşar, “Van’ın Gürpınar ilçesinde böyle bir üretim yaptığımız onlara enteresan gelmiş. Bizimle iletişime geçip numune istediler. Şimdi onların numunelerini hazırlıyoruz. En kısa sürede gönderip, artık neticelerini bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye içerisindeki çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yaşar, “Oldukça hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Yaptığımız ürünlerin neticeleri Fransa’dan oldukça iyi geldi. Fransa’ya göndereceğimiz mallarda inşallah önümüzdeki hafta içerisinde yollayacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme