Doğa Koleji Öğrencilerine Tüketici Semineri

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eczacılık Fakültesi Farmasötik kimya Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Mengeş: Gıdalarda kullanılan katkı maddeleri insan sağlığını tehdit ediyor.

Rıdvan CAN

 YYÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik kimya Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Mengeş, yiyecek ve içeceklere renk ve tat vermek, bozulmalarını önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı maddelerinin insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

 Van Doğa Koleji  tarafından öğrencilere katkı maddeleri ve vücut üzerindeki etkileri ile gıdalar, yiyecek ve içeceklerde kullanılan katkı maddelerini  anlatan seminer verildi. Seminere öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Nurettin Mengeç “ Yiyecek ve içeceklere renk ve tat vermek, bozulmalarını önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı maddeleri insan sağlığını tehdit etmektedir Temel amacımız çocukları bu konuda daha bilinçli bir tüketici yapmaktır.  En azından bir şeyleri satın almadan önce içeriğini okuyarak çevrelerine, kendilerine ileride zarar verecek bir şeyler var mı yok mu diye küçük bir araştırma yapmaları gerekiyor. Bu doğrultuda Doğa Kolejinde öğrenim gören sevgili öğrencilerimize yönelik bilinçlendirici bir seminer gerçekleştirdik” dedi.

Seminer öğrencilerden gelen çeşitli soruların cevaplandırılması ile son buldu.           

Bakmadan Geçme