Devlet hastanesinin yeri otopark olsun

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım.  
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559 [email protected]

facebook: vansesi gazetesi

Tiwitter: VANSESIGAZETESI

 

Deprem sonrası yıkılan eski Devlet Hastanesi’nin bina enkazının tesviye edilerek anılan yerin asfaltlanarak geçici otopark olarak değerlendirilmesi konusu aylar önce gazetemizde dile getirilmiş, bu öneri İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul’un gazetemizi ziyaretinde kendisine de aktarılmıştı.

Başbakan Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi hastanenin yeri önerdiğimiz gibi otopark olacak şekilde düzletilerek asfaltlanmıştı.  Bir iki günlüğüne kullanılan bu alanın halka açık otopark olarak değerlendirilmesini için Halkın Sesi köşemi arayan vatandaşlarımız şöyle diyor: “ Van’da yaşanan iki yıkıcı depremde ağır hasar görmesi üzerine yıkılan eski Devlet Hastanesinin yeri yeni imar planında yeşil alan,  kültür park olarak işlenmesi sevinçle karşılanmıştı. Devlet hastanesinin yeri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a ziyaretinden bir gün önce asfaltlandı. Çok da güzelde oldu.   Psikoloji bozan, kötü görüntü böylece ortadan kaldırıldı. Şimdi bu alan boş bir şekilde duruyor. Buranın geçici olarak otopark olarak değerlendirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.   Görevli denetiminde, cüzi bir bedel karşılığında araçlarımızı burada park etmek istiyoruz.  Otopark vatandaşa yarar sağlayacağı gibi ilimizin otopark ve trafik sorununa da bir ölçüde geçici çözüm olacaktır.   İlgililerin konuyu değerlendirmesini istiyoruz.”

Aslında yalnızca bu alan değil.  Atatürk Lisesi ve diğer kamu kurumlarına deprem sonrası ait boş yerleri geçici otopark olarak değerlendirilebilir. Konunun İl Trafik Komisyonu gündemine getirilerek görüşülmesinde yarar var. 

Bakmadan Geçme