Derya- Murat Oto’nun Mutlu Günü

İstanbullu Öğretmen Derya Uygur ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi, müzik araştırmacısı Vanlı Murat Oto, Büyük Urartu Oteli’nde yapılan unutulmaz düğün töreniyle hayatlarını birleştirdiler.

Derya- Murat Oto’nun Mutlu Günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cengiz Siyahtaş

Görkemli düğün törenine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Genel Sekreteri Prof Dr. Murat Demirel, YYÜ Üniversitesi Dekanları, öğretim görevlileri, akademisyenler, çalışma arkadaşları, müziğe gönül veren amatör sanatçılar, gruplar ile Van ve il dışından gelen davetliler katıldı.  

Mutlu geceye  onur  konuğu olarak; Tıp ile ilgili 54 bilimsel eseri bulunan, birçok Ulusal ve Uluslararası sempozyumlara katılan ve bildiriler sunan, Türk musikisinde Devlete Bağlı ilk Konservatuarın kurucuları arasında yer alan, Klasik Türk Müziğinin yaşayan son üstadı, 2’si Kâr-ı Natık, 5’i Takım,1’i Ayin-i Şerif olmak üzere 652 adet bestede;33 Takım, Kar-ı Natık, Şarkı,Peşrev,Saz Semai,Medhal, Etüd,Marş,Divan,Çocuk Şarkıları,Mevlevi Ayin-i,İlahi de 74 makam,46 usûl kullanan, Uzun Çaları (L.P.),25 adet 78'lik taş plağı, 15 adet 45'lik plağı  olan, bestakar,  Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca katıldı.

İstanbul’dan düğüne katılan Türk Müziği sanatçısı Vanlı Kadir Adıgüzel’de gecede sahne alarak birbirinden seçkin eserler seslendirdi. Davetlilerin ısrarını kırmayanProf. Dr. Alâeddin Yavaşca Kadir Adıgüzel’in seslendirdiği bir esere eşlilik etti. Yavaşça sesi ve yorumuyla davetlilerden büyük alkış aldı.  

Büyük Urartu Oteli personelinin profesyonelce hizmet verdiği düğünde dans eden, halay çeken Derya- Murat çiftini arkadaşları ve dostları piste yalnız bırakmadı. Murat Oto’nun öğrencilerinden oluşan 3 ayrı müzik grubu gecede sahne aldı. Şarkı ve türkülerin seslendirildiği düğününe katılan davetliler geç saatlere kadar eğlendiler.

Bakmadan Geçme