DEPREMZEDELERE PSİKOLJİK DESTEK

Van İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından, depremzede vatandaşlar ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde okuyan öğrenciler için Van Gölü ve Akdamar Adası gezisi düzenlendi.
 Van'da meydana gelen depremlerin vatandaşların psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini belirten TDP Şube Müdürlüğü ekipleri bu nedenle böyle bir gezi düzenlediklerini söylediler. Sabahın erken saatlerinden itibaren konteynır kentlerinden alınan yaklaşık 120 depremzede vatandaş ile Van YYÜ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde okuyan 40 öğrenci, Van İskelesi'nden Akdamar Adası'na getirildi. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği programda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Polislerle beraber yarışan vatandaşlar önce yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme, penaltı atışları yaptı. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Yapılan yarışmalar arasında en büyük ilgi ve beğeni çeken ise kayalıklara tırmanış, dağ koşusu ve yüzme yarışları oldu.
 Gezi programına katılan Ahmet Karataş adlı vatandaş "Biz burada çok eğleniyoruz. Günümüz çok güzel geçiyor. Bu tür programları, polis arkadaşlarımızı, sizleri, vatandaşlarımızı seviyoruz" dedi.
 Geziye katılan bayanlar ise "Gerçekten de çok güzel ve eğlenceli bir etkinlik. Çok eğleniyoruz ve çok mutluyuz. Depremler yaşadık sıkıntılarımız oldu. Sağ olsun polisler bu zor günlerde yanımızda oldukları gibi şimdi de eğlenmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Burası da çok güzel, vaktin nasıl geçtiğini bile anlamadık" diye konuştular.
 Geziye katılan Necla Akman ise "Burada eğlenmeye stres atmaya, yaşanılan acıları az da olsa unutmaya geldik. Vali davet etti, biz de çocuklarımızı, akrabalarımızı aldık ve polis ağabeylerimiz eşliğinde buraya geldik. Allah razı olsun bu organizasyonu yapanlardan, bizleri buraya getirenlerden" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme