DEPREMZEDELERE MORAL ZİYARETİ

Türkiye ile Güney Kore dostluğunun önemli olduğunu belirten Güney Koreli gençler, internet aracılığıyla Van'daki depremi yakından takip ettiklerini ve depremzedelilerin yanında olmak için Van'a geldiklerini söylediler. Van depreminin Güney Kore halkını da çok üzdüğünü ifade eden grup temsilcisi Chung Hee, ''Arkadaşlarımla Van'a gelerek, halkın acılarını paylaşmaya karar verdik. Bunun üzerine 12 saatlik bir uçak yolculuğuyla İstanbul'a geldik. Buradan da yine hava yoluyla Van'a geçtik. Van'da iki gündür dolaşıyoruz'' dedi.
Deprem bölgesinde halkın sevgisiyle karşılaştıklarını bildiren Hee, çocuklar için getirdikleri hediyeleri dağıttıklarını ve depremzedelere, manevi açıdan destek sunmak istediklerini anlatan Hee, ''Onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Türk halkını ve kültürünü daha yakından tanıyabilmek için yolculuğumuza İstanbul'dan başlayarak uçakla Van'a geldik bizler Vanlılara moral vermek hem de kültürlerini yakından tanıyabilmek için ilk şehir olarak buraya geldik'' dedi.
Van'ı unutmadıkları için teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, "Kendilerini Van'da ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Gerçekten ilk depremden bu yana hep yanımızda oldular. Bizleri hiç yalnız bırakmak istemediler. Geçmişte atalarımızın Güney Korelilerin zor günlerinde yanında olmalarından dolayı şimdide onlar bizlerin zor günümüzde yanımızda olmaya çalışıyor ve her geldiklerinde çocuklarımıza hediyeler getiriyorlar bizlerde bu olaydan memnun oluyoruz. Moral açısından da daha çok motive oluyoruz. Bizler de kendilerine bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz. Depremde yıkılan otelin enkazı altında kalarak ölen Japon Dr. Atsushi Miyazaki'nin ailesine de bu vesileyle tekrardan başsağlığı diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme