DEPREMDEN YÖRESEL KIYAFETLER DE ETKİLENDİ

Van'da yaşanan depremler bir çok sektörü olumsuz etkilerken yöresel kıyafet üreticileri de son aylarda satışlarının azaldığını belirterek sıkıntılarını dile getirdiler.
Yöresel kıyafetlerin dikimini ve satışını yapan Selim Karakuş, düğünlerde, özel günlerde ve nişanlarda giyilen geleneksel kıyafetlere olan ilginin azaldığını ve her geçen gün satışlarının düştüğünü söyledi. Karakuş, Van'da yaşanan depremin yöre insanına maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, herkesin imkanlarını çoğunlukla ev ve iş yerlerinin onarımı, barınma ve iaşe için harcadığını anlatarak birçok sektör gibi yöresel kıyafetlere olan talebin de azaldığını söyledi. Karakuş, "Her geçen yıl esnafın durumu daha kötü oluyor. Depremin olumsuzluklarının yanı sıra insanlarımız batıdaki kıyafetlere daha çok rağbet gösterince yöresel kıyafet satışlarımız durma noktasına geldi" dedi.
Yurt içine ve yurt dışına yöresel kıyafet gönderdiklerini de belirten Karakuş kendi atölyelerinde 'Kurtek', 'Kıras', 'Fistan' ve 'Cankız' gibi yöresel kıyafetlerin dikim ve satışını yaptıklarını, fiyatların ile 100-1000 lira arasında değiştiğini söyledi.
Karakuş, Bursa'dan gelen kumaşlara, Van'ın Özalp, Erciş ve Muradiye ilçelerinden, Dubai'den gelen kumaşlara ise Hakkari ve Şırnak gibi illerden yoğun talep olduğunu anlattı.

Bakmadan Geçme