DEPREM HIRSIZLARI YAKALANDI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremden dolayı yıkım kararı çıkan ve boşaltılan binalardan çalınan çok sayıda malzeme ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 zanlıdan 2’si tutuklandı.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde çok sayıda vatandaş evlerini terk ederek geçici süreliğine başka illere giderken, bazıları da yıkım kararı çıkan evlerinden malzemelerini alıp binalarının yıkımını beklemeye başladı. Önceki gün Ali Paşa Mahallesi’nde oturan A.C. isimli şahsın evinden diz üstü bilgisayarının çalındığı ihbarını alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede olay yerine giderek inceleme başlattı. A.C.’den alınan eşkal üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’nün sivil ve resmi ekipleri, bölgeyi ablukaya aldı. Otogar civarında yapılan çalışmalar sırasında 3 kişi, kendilerini görünce ‘Hamal arabası’ diye tabir edilen 3 tekerli arabayla kaçmaya başlatınca, kovalamaca yaşandı. Yaklaşık bir kilometrelik kovalamaca sonucu B.A., S.T. ve yaşı küçük 1 kişi gözaltına alındı.

Arabada yapılan kontrolde 3 çuval içerisinde hırsızlıkta kullandıkları demir makas, plastik boruları kesen makas, çekiç, çok sayıda tornavida ile doktorların kullandığı steteskop, diz üstü bilgisayar, su sayaçları, kapı kolları, gümüşlükler, altın, saat, giyim malzemesi ve tespih gibi çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi. Su sayaçları ve kapı kollarının yıkım kararı çıkan evlerden çalındığı tespit edilirken, diğer malzemeler ise depremden dolayı evlerine giremeyen vatandaşların evlerinden çalındığı tespit edildi.

Polis, şimdi ise malzemeleri çalınan şahısları arıyor. Olayla ilgili gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 2’si tutuklandı. vanhaber,haberlervan,hırsız,deprem,asayiş

Bakmadan Geçme