Demokrasi nöbeti devam ediyor

Van’ın Muradiye ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlara İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı din görevlileri de destek verdi.

Kur-an’ı Kerim okunarak şehitlerin ruhuna dua edilmesinin ardından Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel bir konuşma yaptı. Çelikel, “Milletin yüreğine saplanmaya çalışılan hançere karşı duruşa ortak oldunuz. Bu birlikteliği bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren ilçemiz vatandaşları gereken hassasiyeti zaten gösterdi. Şu açık bir şekilde görüldü ki; milletimizin iradesini, milli egemenliği yok saymak isteyenler çok şükür ki muvaffak olamamışlardır.

Bu vesile ile milletimiz için ne söylersek kelimelerin kifayetsiz kalacağını belirtmek isterim. Birçok şehidimiz var, Rabbim şehitlerimizin mekânlarını cennet eylesin, inşallah öyle olduğuna inanıyoruz. Kalbimizle gönlümüzle buna hiç şüphemiz yoktur. Bu duruş bir kez daha gösterdi ki bu irade, bu kararlılık kolay kolay bırakılamayacak, terk edilmeyecek, teröristlere bırakılmayacak kadar kıymetli bir görev ve vazifedir. Bizler de bugün burada bir araya gelerek bu birlikteliğimizi devam ettirmek ve duruşumuzu göstermek adına bir aradayız. Bu süreç içerisinde aynı zamanda ilçemizde hakikaten duruşlarını muhafaza eden başta ilçe halkımız olmak üzere, sivil toplum temsilcilerimiz, kurum amirlerimiz, personellerimiz, siyasi parti temsilcilerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Daha sonra toplanan kalabalık bayraklarla ilçe içerisinde yürüyüş yaparak FETÖ terör örgütünü lanetlediler. Grup tekrar geldiği hükümet konağı önünde İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.

Bakmadan Geçme