Demirtaş'ın Mitingi Öncesi Eş Zamanlı Patlama

HDP Mersin ve Adana İl Başkanlığı binalarında patlama meydana geldi.

HDP Mersin ve Adana İl Başkanlığı binalarında patlama meydana geldi. Cemal Gürsel Caddesi’nde bulunan HDP il binasının üzerindeki HDP Seyhan İlçe Başkanlığında meydana gelen patlamada HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz ile partililerden Sabahattin Pişkinbaş yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamaya henüz cinsi öğrenilemeyen bir bombanın neden olduğu belirlendi.

Patlama sırasında çevredeki iş yerlerinin de camları kırıldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği bina önünde toplanan grubun içeri girmesine izin verilmiyor. HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Yıldız, yaptığı kısa açıklamada faillerin ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

HDP MERSİN İL BİNASINDA PATLAMA

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin İl Başkanlığı binasında bugün saat 09.50 sıralarında bir patlama meydana geldi. Adana'daki parti binasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşen patlamada şans eseri yaralanan olmadı. Alınan bilgiye göre, olay, Silifke Caddesi Alanya İş Merkezi B Blok 2. katta bulunan HDP parti binasında yaşandı.

Parti binasında bir çalışanın dışında kimsenin bulunmadığı bir anda yaşanan şiddetli patlamada maddi hasar meydana geldi. Patlamanın ilk başta tüpten kaynaklı olabileceği söylendi. HDP'li Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksek Mutlu, Adana'daki il binasında da aynı saatlerde patlama yaşandığına dikkat çekerek bunun bir provokasyon olabileceğini söyledi. Polis çevrede güvenlik önlemi alarak olayla ilgili incelemelere başladı. 

Bakmadan Geçme