Demez: Vahşice Yapılan Katliamı Kınıyoruz

Van Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi il Başkanlığı Suruç ilinde yaşanan katliamı basın açıklaması yaparak kınadı.

İlhan Siyahtaş

Suruç’ta 32 gencin katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Bir kınamada Van Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi il Başkanlığından geldi. Fekiye Teyran Parkında İl Başkanı Temez Demez tarafından okundu. Fekiye Teyran Parkında Yapılan basın açıklamasında sadece Van Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi il Başkanı olması dikkatlerden kaçmadı.

‘Vahşice Yapılan Katliamı Kınıyoruz’

Van Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi il Başkanı Temez Demez, “ Suruç Amara kültür merkezinde toplantı halinde Kürdistanlı 300 gencimize karşı yapılan vahim saldırı sonucu 32 tane şehit 104 gencimizin yaralanması sebebiyet veren vahşice bir cinayet olduğunu şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz.  Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz Kürt halkının başı sağolsun bu menfur saldırıyı gerçekleştiren caniler kimi örgüt ve arkasında duran karanlık güçler daiş terör örgütü üzerine odaklandığını kamuoyuna yansıyan bilgi bu yönde. Ortadoğu ve Kürdistan halkının başına bela edilen Kürt kanını dökmesinden geri durmayan şeytanlaştırılmış bu denli cinayet şebekesi gizli veya açık bu cinayet şebekesinin arkasında duran güçler veya derin yapılar bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır. Bütün dünya bilsin ki Kürt halkı bir gün bunların hesabını soracaktır, dünya bunu böyle bilmeli” dedi.

‘Bunu Yapanlar Kürdistan Topraklarında Boğulacaktır’

Demez açıklamasının devamında, “ İslam adını kullanarak kimi örgütler Kürt halkının vatanında toprağında Kürt gençlerinin kanını dökmeye hangi din, hangi mezhep, hangi insanlık adaleti buna seyirci kalacak buna kulak tıkayacak hangi ahlaka hizmet verdiğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren karanlık eller şeytanlaştırılmış şeytani bir plan sonucu olarak Kürt Müslüman topluluğunu hedef alan orta doğu halklarını birbirine kırdırma politikası güdenler bir gün mutlaka bunun hesabını vereceklerdir. Yaptıkları bu caniliğin altında kalacaklardır. Kürt halkının kanını dökmeyi reva gören zalimce katliamları yapan ve yaptıran zalimler Bir gün Kürdistan topraklarında boğulacaklardır. Halkımızın sabırlı olmasını metanetini korumasını kirli senaryolara kulak asmamalarını yalan haberlere itibar etmemeleri sağduyulu muhafaza edilmesini temenni ederiz. Tekrar halkımızın başı sağolsun Allah başka kederler vermesin Allah yar ve yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme