Davutoğlu: Mülakat gidecek liyakat gelecek

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 'Torpille, iş'e adamı, dayısı olanın girdiği dönem bitecek, mülakat gidecek, liyakat gelecek. Öyle bir ekonomik kadroyla geliyoruz ki kısa bir sürede bütün Türkiye'nin ekonomik verilerini düzelteceğiz. Allah huzurunda söz veriyorum: Bu yolsuzlukların sonunu getireceğiz. Bu yoksulluğun sonunu getireceğiz. Bu yasakların sonunu getireceğiz. Bu ülkenin gençleri kimseye muhtaç olmayacak' dedi.

Burhan Ergin

15 Ekim Cuma günü Van’a gelerek, Erciş, Muradiye, Çaldıran, Gürpınar, Gevaş ve Edremit ilçelerini ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu meslek odası temsilcileri, kanat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

“Ülkemizde ekonomik krizin iki sebebi var”

Ülkemizdeki ekonomiye değinen Davutoğlu, “Van yüreğime altın harflerle yazılmıştır. Bizim yüreğimiz Van’ın yüreğiyle atıyor. Sizler bizi unutmadınız. Bizler de sizi unutmadık. Tekrar huzurunuzdayız. Karamsarlığa kapılmayın. Sizin desteğinize, sizin dualarınıza ihtiyacımız var. Biz buradan enerji almaya geldik. Allah sizden razı olsun. Ailenize selam söyleyin. 'Serok Ahmet’in selamı var’ deyin. Buraya tekrar geleceğim. Bu ülkede başbakanlık, bakanlık yaptım. Ülkenin her bir köşesine gider, vatandaşlarımla kucaklaşırım. Kimse engel olmaz. Biz hiçbir zaman halktan korkup kaçan olmadık. Başbakanlığım dönemimde hiçbir sokağa, caddeye ismimin verilmesini istemedim. Biz adlarımızı sokaklara, bulvarlara değil, adımızı milletin kalbine yazmaktan başka hedefimiz olmamıştır. Bir ülkeyi yönetenleri bekleyen felaket hasımları değil, o ülkenin yöneticilerinin halktan kopması, halkın yaşadığı şartları bilmemesidir. Türkiye'nin 2016 yılında toplam faiz harcaması 50 milyar lira idi, şu anda 190 milyar. Cumhurbaşkanı güya faizle mücadele ediyor. Bir de faize karşı ayet, hadis okuyarak mücadele ediyor. Ülkemizde ekonomik krizin iki sebebi var. Bir: cehalet, iki yolsuzluk" diye konuştu.

“Van'a ziyaretlerim devam edecek”

Van’a gelip gitmeye devam edeceğini belirten Davutoğlu, “Van'a her zaman özel bir önem verdim. Başbakanlık dönemimde de bu böyleydi. En fazla ziyaret ettiğimi illerin başında Van var. Van aşık olduğum ve her detayını bildiğim, ezberlediğim bir şehir. Burada Neçirvan Barzani ile bir araya geldim. Çok sayıda komşu ülkelerin Dışişleri Bakanı ile Van'da bir araya geldim. Diplomasi ve siyasetin merkezini Van'a kurmak istedim. Başbakan olarak burada önemli işlere imza atacaktık ancak buna izin vermediler. Gelecek Partisi'ni kurduktan sonra Van'a verdiğim değer her zaman devam etti. Van'a ziyaretlerim devam edecek. Şu ana kadar 6 ilçeyi gezdim ama geriye kalan tüm ilçeleri de gezeceğim” dedi.

“Türkiye'nin ekonomik verilerini düzelteceğiz”

"Hiçbir ötekileşme olmayacak 84 milyonu kardeş ve eşit vatandaş bileceğiz. Hiçbir haksızlığa hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz. Bütün yolsuzluklara, kamu kaynaklarının kötü kullanımına son vereceğiz. Mülakatla, torpille, iş’e adamı, dayısı olanın girdiği dönem bitecek, mülakat gidecek, liyakat gelecek. Öyle bir ekonomik kadroyla geliyoruz ki kısa bir sürede bütün Türkiye'nin ekonomik verilerini düzelteceğiz ve bilinçli bir ekonomi politikasıyla, israf ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceğiz. Gelir adaletsizliğine son vereceğiz. Gelir gelmez asgari ücretten vergiyi kaldıracağız ve alt gelir grupları ile üst gelir grupları arasındaki farkı kapatacağız. Allah huzurunda söz veriyorum: Bu yolsuzlukların sonunu getireceğiz. Bu yoksulluğun sonunu getireceğiz. Bu yasakların sonunu getireceğiz. Bu ülkenin gençleri kimseye muhtaç olmayacak” şeklinde konuştu.

“Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz”

Demokrasiyi yeniden inşa edeceklerini söyleyen Davutoğlu, “Türkiye'nin her kesiminden gelen insanlarla partimizi kurduk. Şuna inanıyorum, eski alışkanlıkları unutarak Türkiye'nin bütün meselelerine yeni bir perspektifle bakmamız lazım. Maalesef AK Parti öyle bir otoriterliğe saptı ki, bu otoriterliğin ideolojik perspektifini Perinçek ve Beştepe'ye girmiş bazı eski dogmatik Marksistler, denetimi tabiri caizse Bahçeli gibi 90'lı yılların aktörleri yapar hale geldi. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Hep beraber bunu inşa edeceğiz. Birbirimizi dinlemeye hazır olmamız lazım. Parti kurarken şunu dedim arkadaşlara, herkes kendi mahallesinden çıkacak. Herkes bulunduğu yerlerden çıkarak yeni bir perspektif oluşturacak. Yüzüncü yılını dolduracak Cumhuriyetimiz ya demokrasi ile taçlanacak ya da otoriter jakoben bir anlayışa mahkum olacağız. Tarihin kırıldığı eşiğin önündeyiz. Türkiye'de demokrasiyi adım adım inşa etmenin yolunu çözmemiz lazım. İnsan hak ve özgürlüklerine dayalı bir perspektifle her şeyi yeniden inşa etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Davutoğlu’na Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Kurucular Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Fevzi Donat, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve parti üyeleri eşlik etti.

Bakmadan Geçme