Davutoğlu il başkanları toplantısında konuşuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim sonrası ilk kez il başkanları toplantısında konuşuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim sonrası ilk kez il başkanları toplantısında konuşuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

Başbakan Davutoğlu: Milletin kararı esastır. Hiçbir tereddüt etmeden saygı gösteririz. AK Parti milli iradeyle yükselmiştir. Milli iradeyle yükselmeye devam edecektir.

AK Parti 81 ilde miting yapan tek partidir. Bir partinin bir sloganı vardı: Türkiyelileşme. Onlar hala oraya gelemedi. Türkiye AK Parti'dir. AK Parti Türkiye'dir.

CHP 37 ilde vekil çıkaramadı. Kılıçdaroğlu'nun elini başının içine koyup düşünmesi lazım. 37 ilde olmayan bir partinin iktidar iddiası da olamaz. MHP 34 ilde yok. HDP 55 ilde yok. Türkiyelileşme sürecinde umarım teröre karşı bir tavır alırlar.

Sanki AK Parti ve teşkilatlarının üzerinde bir umutsuzluk varmış gibi psikolojik bir operasyon yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'de temsil kabiliyeti en yüksek parti AK Parti'dir.

Mevcut tablo AK Parti'siz bir Türkiye siyasetinin imkansız olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
AK Parti teşkilatlarıyla dimdik ayaktadır. Bizi bir an dahi zaafa ve tereddüte düşüremezler.

Hiç kimsenin bu ülkeye gömlek biçmesine izin vermeyiz. Bizler koalisyonun uygun olmadığını söyledik hala da aynı kanaatteyiz.
 

Bize her şey yakışır ama yorgunluk asla yakışmaz.Millet aşkıyla yola çıkanlar yorulmazlar.

 

Seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Davutoğlu,"Millet iradesi esastır. Ak Parti hangi netice olursa olsun milli iredeyi tartışmamıştır. Hiç bir tereddüt göstermeden milletimizin kararına saygı gösteririz. Millete küslük olmaz, sitem edilmez" dedi.

Tartışmasız şeffaf bir seçim yapılmış olması AK Parti iktidarının başarısıdır.

Seçimler gösterdi ki AK Parti Türkiye'nin omurga partisidir. Partimizin Türkiye'nin siyasi geleceği içindeki yerini konuşacağız. Hepimiz burada muhasebe yapacağız.   Nereden bakılırsa bakılsın buradan altını çiziyorum yegane Türkiye Partisi AK Partidir.

CHP'NİN TÜRKİYE'Yİ İDARE ETMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ

76 ilden milletvekili çıkardık. 56 ilde birinci parti olduk. Ana Muhalefet partisi ise 37 ilde temsil edilmiyor. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin Türkiye'yi idare etmesi söz konusu olmaz.

Milliyetçi Hareket Partisi diye lanse edilen MHP ise 55 ilde temsil edilemiyor. 

Umarın HDP'de teröre ve şiddete karşı mesafe koyar.

AK Parti bitti diye başlıklar atanlar şuna dikkat etsinler. Bu tablo AK Partisiz bir siyasetin imkansız olduğunu ortaya koydu. AK parti Türkiye siyasetini yönlendirmeye devam edecektir. En yakın rakibimize yüzde 16 fark arttık.

Son 55 yıla baktığımızda CHP'nin zafer dediği bir tek seçime baktığımızda bugün AK Parti'nin aldığı oy oranın altındadır.

Peki bu tablo içinde bizim de değerendirmemiz gerekenler şeyler var mı? Tabiki var bunun için buradayız.

AK PARTİ'NİN YAPACAĞI 3 ŞEY VAR

Özgüveni koruyacağız ama kibir asla olmayacak. Gerekli tedbirleri almakta tereddüt göstermeyeceğiz. Yapacağımız şey şudur. Bir özgüvenimizi ayakta tutacağız. Hiç bir partili karamsarlığa kapılmayacak. Başımızı dik tutacağız.

AK Parti siyasetin belirleyici aktörüdür. Siyaset kapılarını hep açık tuttuk.
Siyasi ve ahlaki ilkelerimiz açıktır. Ülkenin huzuru ve birliği için en doğru kararı alacağız. Kimsenin bu ülkeye gömlek biçmesine izin vermeyiz.

İki Türkiye'nin önünü açacak perspektifle konusunda ilçelerde gerekli istişareleri yapacağız.

üç, teşkilatlarımızı hep diri ve dinamik tutacağız

Türkiye'nin 2023 hedefleri için istikrarlı bir tek parti iktidarına inanıyoruz.

Biz dışarıdan ithal bir formül üzerine kurulmadık, dışarıdan ithal edilen psikolojilere de mahkum olmayız. 


Bakmadan Geçme