D.ANADOLU GAZETESİNDEN HÜZÜNLÜ KARAR

Van'da günlük yayın yapan refikimiz Doğu Anadolu Gazetesi yayınına haftalık olarak devam edecek. Gazete kararı kapakta yayınlandığı yazıyla okurlarına duyurdu. Yazıda şu ifadelere yer verildi: "Değerli Doğu Anadolu Gazetesi okurları 13.08.2004 tarihinden bugüne kadar deprem haricinde günlük yayın hayatında olduk. Van'ın sorunlarını, başarılarını, acılarını, sevinçlerini sayfalarımızda gündeme taşıdık. Yayın hayatımız süresince basın ahlak ilkelerinden, insani değerlerden taviz vermedik. Yasalara ve toplum kurallarına saygı gösterdik.  Ülkemizin ve ilimizin kalkınması,  güçlenmesi, başarısı her zaman önceliğimiz oldu. Bütün haberleri tarafsız ve güncel olarak sizlere ulaştırmaya çalıştık. Kırıldık, kırmadık. Üzüldük, üzmedik.  
Değerli okurlar, Basın İlan Kurumu Türkiye düzeyinde yerel gazetelerin birleşmesine yönelik yürüttüğü çalışmayı Van'da sonuçlandırdı. Bu çalışmaya bizde katkı sunmak üzere yayınımıza bundan böyle haftalık olarak devam edeceğiz. Bu kararı vermek bizim için her açıdan zor oldu. Ancak yolumuza sizlerle devam edeceğiz.
Değerli Doğu Anadolu okurları;
Kurtuluş savaşında başarılı sınav veren yerel basının demokratik kültürümüzün gelişmesinde, korunmasında çok önemli bir yeri vardır. Yerel basın kentin sesidir soluğudur. Yerel basın çeşitliliktir. Yerel basın fırtınalı, dalgalı koşullarda sığınılacak limandır. Doğu Anadolu Gazetesi Van için bu limanlardan biridir. Biz limanımızı gemilere kapatmıyoruz.  Çünkü Van'ın doğru, tarafsız habere ve gazetecilere ihtiyacı var. Kapatmak kolay açmak zordur. Biz buna inanıyoruz.
Şimdilik Allah’a ısmarladık.
Esen kalın."

Bakmadan Geçme