DANA KURTARMA OPERASYONU

Van’ın Muradiye ilçesi Ovapınar köyünden kaçan henüz 5 aylık olan buzağı bataklığına batması sonucu itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
İlçeye bağlı Ovapınar köyü köy muhtarı Şahyettin Güneş’e ait olan 5 aylık olan buzağı, evden kaçarak Karahan köyü yakınlarındaki Bendimahi Çayı’nın Van Gölüne döküldüğü yerdeki bataklık alandaki çamura batTI. Vatandaşlar, Muradiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne haber verdi. İtfaiyenin kurtarma müdahalesi yetersiz kalınca İlçe Jandarma Komutanlığı’nı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma buzağıyı battığı yerden kurtarmak için Erciş İlçesi Jandarma Komutanlığı’ndan Arama Kurtarma Timini arayarak yardım istedi. Olay yerine kurtarma botu ile gelen ekip, bir itfaiye eri ile birlikte buzağının saplandığı yere gitti. Jandarma ve itfaiye eri, battığı yerden çıkardığı buzağıyı bota alarak sahilde bekleyen sahibine teslim etti.
Muhtar Şahyettin Güneş ilk kez güneş yüzü gören buzağının dışarıda koşmaya başladığını, bu sırada da köpeklerin havlaması üzerine köyü terk eden buzağının 5 kilometre mesafedeki Karahan köyüne kadar geldiğini belirterek, biz de buzağının peşinden geldik. Ancak buzağı korkudan çayı geçmeye çalışırken sazlıktaki bataklığa battı. Muradiye Belediyesine ait itfaiye ekibini çağırdık, geldiler ancak kurtarma imkanı bulunamadığından, jandarmaya haber verdik. Erciş’ten gelen kurtarma timi botla buzağının battığı yere kadar giderek kurtardılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Buzağıyı kurtaran ekip ise olay sonunda sağ olarak kurtardıkları buzağı ile mutluluk fotoğrafı çektiler.

 

Bakmadan Geçme