CUMHURBAŞKANI'NA ANLATACAKLAR

Vansesi Özel
Van Atatürk Lisesi mezunları, velileri,  öğrencilerinden oluşan camia okullarının aynı isimle aynı yerinde yapılması için Cumhuriyet Caddesi üzerinde imza kampanyası başlattı.  Toplanan imzalar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilecek
Depremler sonrası yıkılan Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi kendi yerlerinde, hayırsever firmaların desteğiyle yeniden yapılıyor.
Bu okulun öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve mezunları ise günlerdir " Okulumuz kendi ismiyle, kendi yerinde yeniden yapılsın" taleplerini iletmeye çalışıyorlar. Sesini duyurmaya çalışan okul,  1948 de kurulan Van'ın markalaşan ilk lisesi, Atatürk Lisesi…
Okul camiası bu ülkenin vatandaşları olarak yetkililerden, ilgililerden seslerine, taleplerine karşılık bir açıklama bekliyor!…
Nisan ayında gazetemizde manşetten duyurduğumuz, "Atatürk Lisesi yerinde yapılsın" haber üzerine Ticaret ve  Sanayi  Odası Başkanı  Mirza  Nadiroğlu,  Vali Münir  Karaloğlu ile  yaptıkları  görüşmede  Atatürk Lisesi'nin aynı isimle  kendi yerinde  yapılacağını  gazetemize açıklamış,  açıklama  Atatürk Liselileri   umutlandırmış ve sevindrimişti. 
Geçen süre içinde bazı okulların kendi yerlerinde inşaatları başlarken, Atatürk Lisesi yerinde Sadettin Saran tarafından mini boyutta bir spor salonu yapıldı.
- Okulun yerine TOBB tarafından Fen Lisesi yapılacağı,
- Atatürk Lisesi'nin uzak bir  mahallede  yeniden yapılacağı
- Okulun yerinin bir otele verileceği,
- Okulun yerinin iş adamına verileceği iddiaları üzerine camia tarafından bu kez sosyal paylaşım sitelerinde mektup kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Müdürü İhsan Sayılır'a tedirginliklerini ve taleplerini dile getiren mektup yazarak Atatürk Lisesi'nin aynı isimle kendi yerinde yapılmasını istediler.
Mektup kampanyası devam ederken yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapmamasına ve ilgisizliğe tepki gösteren Atatürk Lisesi camiası önceki gün imza kampanyası başlattı. Bir hafta sürecek olan imza kampanyasında toplanan imzalar ve bir dilekçe ekinde Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı,  Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve ulusal basına iletilecek.
    Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan masada  " Okulumuzu Yerinde İstiyoruz" ismiyle başlatılan imza kampanyasına vatandaşların da imza atarak ilgi gösterdiği gözlendi. Kampanya çerçevesinde Kazım Karabekir,  İskele Caddeleri üzerine de "  Okulumuzu Yerinde İstiyoruz" yazılı pankartlar asıldı. 
Yetkililerin, ilgililerin hiçbir açıklama yapmamasına, taleplerine duyarlılık gösterilememesine tepki gösteren Atatürk Lisesi Mezunları ve camiası  "Eğitim adına makul, medenice, takdir edilecek, yerinde bir talep dile getirilmektedir. Ancak bu isteğe,  feryada sesiz kalınarak "duymuyoruz,  görmüyoruz, bilmiyoruz" yaklaşımıyla değer verilmemesi özünde Van adına üzücü ve düşündürücüdür."  Dedi.

Bakmadan Geçme