Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden telefonda görüştü

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve iki liderin, Haziran'da Brüksel'de düzenlenecek olan NATO zirvesinde yüz yüze görüşeceği duyuruldu.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın iki ülke arasında genişleyen işbirliği alanları ve yapıcı bir ikili ilişkinin önemine değindikleri belirtildi. Açıklamada iki liderin, Haziran'da Brüksel'de düzenlenecek olan NATO zirvesinde yüz yüze görüşeceği de aktarıldı.

Terör örgütleri meselesinin çözümü ele alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve ABD'nin Suriye'de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

İki lider, Haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı.

 

Bakmadan Geçme