ÇÖZÜM SENDE USTA

Vanlılar Van’ın çözüm bekleyen sorunlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile çözülebileceğini dile getirdiler. Özalp tarihinde ilk defa bir Başbakan ağırlayacak.

İlhan SİYAHTAŞ

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26-27 Ekim tarihlerinde Van’a yapacağı ziyarette yaklaşık maliyeti 1 Milyar 200 Milyon TL tutarında olan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirecek.  Van, Özalp ve Erciş’te halka hitap edecek olan  Erdoğan, çeşitli inceleme ve açılışları sonrası geceyi Van’da geçirecek.

Vanlı vatandaşlar Van’ın bekleyen sorunlarının çözümü, şehrin modern şekillenmesi ile bölgeye huzur getiren,  akan kan ve gözyaşını durduran çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının Başbakan Erdoğan’a bağlı olduğunu ifade ettiler.  Vanlılar Başbakan Erdoğan’dan özellikle TOKİ konutlarında yaşanan sorunlar ile eğitim, sağlık spor, hayvancılık,  kredi ertelemeleri, vergi ve ssk primlerinin terkini KOBİ kredilerinin yeniden yapılandırılması, Van Gölü’nün kirlenmesinin önlenmesi,  yeşil Edremit ilçesinin yaşam ve turizm alanı olarak doğal yapısının korunması, çok katlı imara izin verilmemesini, imar hatalarının revize edilmesi konusunda müdahale etmesini bekliyor.

Erdoğan, Van Büyükşehir olduktan,  çözüm süreci ve demokratikleşme paketi sonrası ilk defa geliyor. Başbakan Erdoğan, cumartesi günü saat 13.30’da Beşyol mevkiinde, pazar günü saat 11.00’de Özalp’te ve saat 13.00’de Erciş’te üç ayrı mitingde Vanlılara hitap edecek.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Van’da yapacağı konuşmada deprem sonrası yapılan çalışmalar, TOKİ konutları,  İçme suyu,  imar planı yanında çözüm süreci, Demokratikleşme paketi, Anayasa çalışmaları, Gezi Parkı olayları, Suriye, Mısır olayları ve yerel seçimlerin önemine vurgu yapması bekleniyor. 

Başbakan Erdoğan’ın Özlap ziyareti ayrı bir önem taşıyor. 1948 yılında ilçe olan 76 bin nüfuslu Özalp 65yıllık tarihinde ilk defa bir Başbakan ağırlayacak.

Başbakan Erdoğan Program kapsamın da Yüzüncü Yıl Üniversitesini ziyaret edecek. Erdoğan’a YYÜ senatosu tarafından Fahri Doktoralık unvanı verilecek. Erdoğan cumartesi günü Rescate otelde düzenlenen akşam yemeğinde meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Bakmadan Geçme