Çöpte Topladığı Tenekelerden Kumbara Yapıyor

Van’da uzun yıllardır tenekecilik işiyle uğraşan Özcan Demir isimli vatandaş, çöpe atılan yağ ve salça tenekelerinden kumbara yapıyor.

Tenekecilik mesleğini babadan alarak bu güne değin getiren ve severek yaptığı işinden memnun olduğunu söyleyen Özcan Demir,”Amacım kendi işimden farklılık yaşatmak ve çocuklarda para toplamayı alışkanlık haline getirmek için kumbara yapıyorum. Babam uzun yıllardır bu işte çalıştı ve bana devretti. Neredeyse kaybolmaya yüz tutmuş diye bilirim. Ama ben inadına direnmeye çalışıyorum. Para kazanamasam da yine de işimden haz alıyorum. Sonuç itibarıyla kimsenin aklına gelmeyen şeyleri yapıyorum ve emeğimin sonucunda ortaya güzel şeyler çıkarıyorum; bu bir farklılık bana kalırsa ve bunu yapmaktan çok keyif alıyorum” dedi.
Bu işin sürdürülmesini isteyen Demir, “Eskiden babamla çalışıyordum o zamanlar işlerimiz çok güzel gidiyordu, boş durmuyorduk. Her saat başı çalışıyorduk ama şimdilerde malzeme bulamıyoruz kimse artık eskisi gibi gelmiyor. Bende elimden geldiğince farklı şeyler yaparak ayakta durmaya çalışıyorum. Şimdi de kumbara yaparak ayakta duruyorum. Pek kazancı olmasa da sonuç itibarıyla görenler bunun farklı bir şey olduğunu söyleyerek beni tebrik ediyor bu da bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme