Çocuklardan Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Müdürlüğü’nce Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi’nin konferans salonunda düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” programına Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hüseyin Ertosun, yardımcıları Cahit Eldemir ve Fikret Yavuz, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, İpekyolu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Kuşman, Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, çocuk evlerinde bulunan çocuklar, müdürlük personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Programın yapılacağı salonu süsleyen çocuklar, misafirleri kapıda gül suyu ve lokum ikram ederek karşıladı. Çocuk evlerinin ayrı ayrı sunum yaptığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Peygamber Efendimizi anlatan slayt sunumundan sonra bir birinden güzel ilahi, mektup ve şiirlerin okunduğu program boyunca çocukların sunumlarına Vangölü Gönül Dostları İlahi Grubu müzikleri ile eşlik etti. Kutlu Doğum Haftası boyunca çocuklar tarafından okunan salavatların ve indirilen Kur’an-ı Kerim hatminin duası yapılarak en çok salavat çekilen Serhat Çocuk Evi ödüllendirildi. Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel tarafından Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi çocukların söylediği salavatı şerifler ve dualar eşliğinde ziyaret edildi.
Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, düzenledikleri bu programla amaçlarının çocuk evlerindeki çocuklarla birlikte Kutlu Doğum Haftası heyecanı yaşamak olduğunu belirtti.
Programın bitiminde katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Hatıra olarak gül kokulu tespih, çocukların hazırlamış olduğu hadis kağıtları ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan dergiler dağıtıldı.

Bakmadan Geçme