Çoban ve Kaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçelerde sürdürdükleri stratejik planlama toplantıları kapsamında Muradiye ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiler.

Van Büyükşehir Belediyesi stratejik planlama doğrultusunda ilçelerde sürdürdüğü toplantılara devam ediyor. Şu ana kadar Saray, Özalp ve Gevaş’ta muhtarlarla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, son olarak Muradiye’de mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Muradiye Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Çoban ve Kaya’nın yanı sıra, Muradiye Belediye eş başkanları Safure Güneş ve M. Ali Tunç, BDP Muradiye İlçe Örgütü, VASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı. Toplantıya katılan ve kendi mahalleri için söz alan muhtarlar, ilçede ve mahallerde yaşanan yol, su ve altyapı sorunlarına değinerek, sorunların çözülmesini isteyerek, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine destek vermesini istedi.
Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, stratejik planlama doğrultusunda ilçelerde yaptıkları toplantılara devam ettiklerini ve bu toplantılarla sorunların çözümü için planlama çıkardıklarını belirterek, “Bu toplantıların ilkini Özalp, Gevaş ve Saray’da gerçekleştirdik. Muhtarlar halkın sözcüleridir. Onlar en yerel birimlerdir ve bizim mesai arkadaşlarımızdır. Muhtarlarımızın belli eksiklikleri bizim eksiklerimiz, bizim eksiklerimiz de muhtarlarımızın eksikleridir. Muhtarlarımızla çalışma mesailerimiz ortak olacak, taleplerimiz, hizmetlerimiz koordineli bir şekilde gelişecek, hizmetlerimizde koordineli bir şekilde olacak. Sorunların tespitini yetkili ağızlardan dinleyeceğiz ve bunun üzerinden de bir çalışma planı uygulayacağız” dedi.
Bölgenin 95 yıllık birikmiş bir yerel yönetim sorunu ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Çoban, belediyeciliğin hiçbir şekilde bugüne kadar uygulanmadığı bir coğrafyada olduklarını ve bölge halkının son birkaç yıldır yerel yönetim ile tanıştığını dile getirdi. Çoban, “95 yılın birikmiş sorunlarıyla karşı karşıyayız hep beraber. Belediyeciliğin uygulanmadığı bir coğrafyadayız. Yakın bir tarihte belediyecilik uygulamalarıyla yeni yeni temas ettik. Yolun çamur olmasından, suyun akmayışından vatandaş artık şikayetçidir. Vatandaşlar artık bunun hakkı olduğunu ve talep edebileceğini ve bizlerinde görevli olduğunu ve bunu yerine getirmemiz gerektiğini biliyor. Bu bir bilinçlenme dönemi, pozitif ve olumlu bir şeydir. Biz de bu görevlere muhtarlarımızla birlikte talip olduk. Vatandaşın isteklerini karşılama sözü verdik. Bütün köylerin sorunlarını bir anda gerçekleştiremeyeceğiz. Ama yıllara doğru bir planlama kapsamında imece usulü dayanışma içerisine girersek büyük oranda ihtiyaçları karşılama olanağına ve imkânlarına sahip olabiliriz” diye konuştu.
Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ise, ilçelerde olan sorunların Van’ın tamamında mevcut olan sorunlar olduğunu belirterek, gittikleri ilçelerin tamamında sorunların aynı olduğunu söyledi. Çözüm konusunda birbirlerini anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Kaya, “Biz çözüm için birbirimizi anlayamıyoruz. Birbirimizi anladığımız zaman aslında sorunlarımız çok büyük değil. Belki 5 yılda sorunlarımızı yüzde yüz halledemeyeceğiz. Ama karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma ile bu sorunların tamamının üzerinden gelebiliriz. Bizim her yere gitme gibi bir imkanımız yok. Bunun için birbirimize yardımcı olacağız. Her yeri gezmeye kalkarsak hiçbir iş yapamayız. Muhtarlarda bizim gibi seçimle iş başına getirilmiş ve yetki verilmişlerdir. ‘Bizim adımıza 5 yıl bu çalışmayı yapacaksınız’ diyen halk muhtarlara da böyle bir yetki verdi. Burada bulunan muhtarlar o halkın temsilcileridir” dedi.

Bakmadan Geçme