Çoban: 'HDP sadece Kürtlerin partisi değil'

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban: "Bütün renklerin, dillerin ve dinlerin partisi olarak yeni yaşamı inşa etmek için tüm halkları HDP ye bekliyoruz HDP sadece Kürtlerin partisi değil, tüm halkların partisidir.''

Vansesi Haber Merkezi

HDP milletvekili adayları ilçeleri, mahalleleri ziyaret ederek halktan 7 Haziran seçimlerinde destek istediler. Seçim çalışmaları kapsamında Özalp Beyarslan, Keçikayası ve Değirmigöl mahallelerinde halk ile bir araya gelen HDP Van milletvekili adayı Selami Özyaşar'ın seçim çalışmasına Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Saray Belediye eşbaşkanları Zilan Aldatmaz, Abdülkadir Çalışkan, HDP ve DBP İlçe yöneticileri ile çok sayıda partili eşlik etti. Mahallelerde yapılan toplantıda konuşan Özyaşar, demokratik bir yaşam için halkların HDP çatısı altında toplanması gerektiğini vurguladı. Halklar arasında birliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Özyaşar, HDP izlediği politikalar ile hem Türkiye'ye hem de Kürdistan'a barış ve kardeşliği getireceğini vurguladı.

BAŞKALE

Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, HDP ve DBP'li yöneticiler, belediye meclis üyeleri, Kurdi-Der, Meya-Der, Başkale Eğitim Destek Evi öğretmenleri, KJA aktivistleri ile çok sayıda yurttaşın yer aldığı HDP heyeti 10 mahalleyi ziyaret etti. Halktan yoğun ilgi gören HDP'liler şarkılar eşliğinde yurttaşlar ile beraber halay çekti.

ÇATAK

Çatak'da HDP Milletvekili adayı Remzi Özgökçe, Çatak Belediyesi Eşbaşkanı Evin Keve, DBP ve HDP yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Reşan, Serket, mahallelerinde halkla bir araya geldi. HDP ve DBP yöneticileri, Çatak Belediyesi Eşbaşkanı Celalettin Bartu'nun da aralarında bulunduğu heyet seçim çalışmaları kapsamında Sözveren, Karşıyaka, Yapılı, Görentaş, Ağaçlık ve Muskava mahallelerini ziyaret etti.

ÇALDIRAN

Çaldıran da seçim çalışmalarına katılan HDP Milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım, ilçeye bağlı mahalleleri ziyaret etti. Yaşkütük Mahallesi'nde toplantıya katılan ve HDP'liler, Yatırlı, Çubuklu, Yağbasan ve Kışla mahallelerinde halkla bir araya geldi.

İPEKYOLU

HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan'da seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Botan'a, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, HDP ve DBP ilçe yöneticileri eşlik etti.

GÜRPINAR

Gürpınar'de seçim çalışmalarını sürdüren HDP Van Milletvekili adayı Remzi Özgökçe, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Esnaf ziyaretine Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Yıldız Çetin, Zeki Yıldız ve HDP- DBP İlçe yöneticileride katıldı. HDP heyeti ziyaret sırasında esnafa ve halka 20 Mayıs'ta Gürpınar'da yapılacak ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılacağı miting ilanları dağıttı.

Ziyaretlerde konuşan HDP Van Milletvekili adayı Remzi Özgökçe, yolsuzlukların önüne geçmek ve AKP iktidarına son vermek için tek çarenin HDP olduğunu söyledi.

SARAY

Saray'a bağlı Beyarslan, Kazlıgöl, Kurcan, Keçikayası ve Değirmigöl mahallelerini ziyaret eden HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Saray Belediye Eş Başkanları Zilan Aldatmaz, Abdülkadir Çalışkan halk toplantılarına katıldı.

Beyarslan mahallesinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, "Bütün renklerin, dillerin ve dinlerin partisi olarak yeni yaşamı inşa etmek için tüm halkları HDP ye bekliyoruz HDP sadece Kürtlerin partisi değil, tüm halkların partisidir'' şeklinde konuştu.

HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar'da şunları söyledi : '' 7 Haziran seçimlerine seferberlik ruhuyla hazırlanıyoruz. Demokratik yaşam için HDP çatısı altında toplanmamız lazım."

Bakmadan Geçme