Çoban: Devletler karar alırlar ve barış oluşur

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, BDP Van İl Başkanı Musa İtah ve Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş Bostaniçi Beldesinde halk toplantısına katıldı. Toplantıya 300 kişi katılırken, salonun dolması nedeniyle çok sayıda kişi de dışarıda kaldı.

Vansesi Haber Merkezi 

Bostaniçi Beldesi'nde düzenlenen halk toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, anlaşmaların devletlerle yapıldığını belirterek, "Erdoğan giderse barış süreci biter' söylemi gerçekçi değildir. Bize gizli gizli bunun propagandasını yapmasınlar. Kürtler bu oyuna gelmeyecektir." dedi.

Çoban: Kürtler güçlerini toplayarak barış sürecini inşa edecektir

Toplantıda bir konuşma yapan Çoban, Kürt siyasetinin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, son dönemlerde Kürtlere dönük provokasyon girişimlerinin yapılmaya çalışıldığını söyledi. Birileri tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan ve seçimlere dönük provokasyonlar geliştirdiğini söyleyen Çoban, Kürtlerin güçlerini birleştirerek barış sürecini inşa etmesi gerektiğini belirtti. Kürtlerin barış talebine devletin cevap verme zorunluluğunun olduğunu söyleyen Çoban, "Devletlerle barış yapılır hükümetlerle barış yapılmaz. Devletler karar alırlar ve barış oluşur. Hükümetler değişebilir ama asla bir sürecin değişmemesi gerekiyor. Bu yapay bir devlet değilse buna göre yaklaşır. 'Erdoğan giderse barış süreci biter' söylemi gerçekçi değildir. Bize gizli gizli bunun propagandasını yapmasınlar. Kürtler bu oyuna gelmeyecektir." diye konuştu. AKP'nin bir mağduriyet siyaseti yarattığına dikkat çeken Çoban, "Hergün bombalanarak öldürülen Kürtler mi siz mi mağdursunuz? diye sordu. Van Büyükşehir ve 13 ilçeyi alacaklarını belirten Çoban, seçildiklerinde sadece bir kesim değil tüm Van'ın belediye başkanı olacaklarını söyledi.

İtah: Kürt gençlerinin kafasını koparanlara destek vermek ahlaki değil

Toplantıda konuşan BDP İl Başkanı Musa İtah ise, belediyelerin hizmet yeri olduğunu ancak Kürtlerin özgürlük sorunlarının da olduğunu belirterek, "Biz; Afrin, Kobani ve Cizre olmalıyız. Rojava'da Kürt gençlerinin kafasını koparanlara destek veren siyasi anlayışlara oy vermek ne vicdani, ne ahlaki nede insanidir" dedi. Bu seçimlerde Van'ı zafere taşıyacaklarını aktaran İtah, Van'da 14'te 14 yapacaklarını söyledi. 

Bakmadan Geçme