CHP'li Sözen'den gazetemize ziyaret

İlhan Siyahtaş
1989 - 1994 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Prof. Dr. Nurettin Sözen YYÜ Müh. Mim. Fak. Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.  Prof. Dr. Nurettin Sözen yazı işleri müdürümüz İkram Kali'yle sohbet ederek gazetemiz hakkında bilgi aldı.
Prof. Dr. Nurettin Sözen'e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Kali, Vansesi gazetesinin 1937 yılında Yeniyurt 1939 Van,  1948 yılından bugüne Vansesi ismiyle yayın hayatına devam ettiğini, şu an bulunduğu bürosunun yerinde toprak damlı binada 76 yıl önce ele dizgi yaparak yayına başladığını,  pozitif bakışla Van'ın sorunlarını, başarılarını,  sahiplenen eleştirel yayın  anlayış ile yerel gazetecilik yaptığını söyledi.
Vansesi'nin 76 yıllık geçmişinden mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Sözen'de ülkemizde siyasette, kültürde, sanatta, eğitimde sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu belirterek,  bu anlamda Vansesi gazetesinin Van koşullarında ara vermeden 76 yıl boyunca gazeteciliği sürdürmesinin çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi. 1937 doğumlu olduğunu belirten Prof Sözen "  Burada sürdürülebilir bir başarı var. Benimle yaşıt bir gazete ile karşı karşıyayım.  Heyecan verici. Bu gazete Van için önemli bir işlev yapıyor. Hele yerel gazetecilikte 76 yıla ulaşmak takdire değerdir.   Elle dizgi yapıldığı dönemleri iyi bilirim. Dolayısıyla Vansesi emek yoğun bir çabanın markalaşan ürünüdür.  Kurucularını, yaşatanlarını, çalışanlarını kutuluyorum. Başarılar diliyorum" dedi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme