CHP'li Gürbüz: CHP İktidara Doğru Gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Van 2’nci sıra milletvekili adayı Ali Gürbüz basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vansesi Haber Merkezi

Bir kahvaltısı salonunda basınla bir araya gelen Gürbüz, yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarını ve gözlemlerine göre CHP’nin iktidara doğru giden bir parti olduğunu söyledi.

 “Türkiye artık Ak Parti iktidarından uzaklaşıyor”

CHP 2’nci sıra milletvekili adayı Ali Gürbüz basın toplantısında yaptığı açıklamada “Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi ben siyasete yeni atılan bir isim olduğum için memlekette çok fazla tanınmıyorum. Bugün başta siz basın mensuplarıyla tanışmak ve sizlerin aracılığıyla kendimizi memleketimize tanıtmak için bir araya geldik. Kamuoyu araştırmaları ve gözlemlerimize göre şu anda CHP iktidara doğru giden bir partidir. Ancak Türkiye’deki tablonun ne olacağı konusunda da kesin bir şey söyleyemeyiz. Ama görünen o ki Türkiye artık Ak Parti iktidarından uzaklaşıyor yani Ak Parti artık olmayacak. İnşallah buda başta memleketimiz olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olur” şeklinde konuştu.

“Hiç kimseye temsil hakkını tanımadılar”

Aday adaylık sürecinde aday olmadığını söyleyen Gürbüz, “Bizim aşiretlerimiz, aşiretlerimizi temsilen birilerini muhakkak isteriz. Hiç kimseye bu temsil hakkını tanımadılar. Daha sona biz Nadir Bey ile görüştük. Nadir Bey bana teklifini 2-3 ay önce yapmışlardı. Ancak ben kendilerine aday adaylarımızın olduğunu söyleyerek bu teklifi geri çevirdim. Daha sonra bu olaylar olduktan sonra bende kendi kendimi sorumlu hissettim ve tekrardan Nadir Beyi arayarak “bir çalışma yapabilir miyiz?” dedim. Kendileri bana, “arkadaşlarla bir araya gelelim” dedi. Arkadaşlarıyla görüştükten sonra, ikinci sıra vekil adayının istifa edebileceğini ve benim onun yerine geçebileceklerimi söylediler. Bende bu doğrultuda Ankara’ya gittim. Arkadaşlarla görüştük, konuştuk. İkinci sıra vekil adayı olan Erkan Nükter kardeşimiz istifa etti. 2’nci sıra deyip geçmemek gerekiyor. 2’nci sıra kötü ve basit bir sıra değil. Kimse oradan kolay kolay istifa etmez. O arkadaşımız benim daha faydalı olacağımı düşünerek istifa etti ve benim adaylık sürecim başladı” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’deki en köklü partilerinden bir tanesidir”

Sorumluluk alarak bu yola çıktığını belirten Gürbüz  “Aşiretimiz küçük ve basit bir aşiret değil. Ben bu anlamda sorumluluk aldım ve bu işin içine girdim. Şu an için Ak Partiye karşı yapılan bir boykot var. Biz burada sadece aday olmuş değiliz. Milletimizi temsil etmek için bunu yapmış bulunuyoruz. Umuyorum ki bu boykotta daha fazla sürmeyecektir. Ama eğer ki bu boykot devam eder ve daha büyük boyutlara ulaşırsa ve başka yerlere çekilmeye çalışırsa bu yanlış olur. Halkta bunu gördüğü için bu teveccüh etmez. Arkadaşlarımın sağduyu davranıp, adaylarının yanında yer alarak halkımızın önünde bizleri destekleyeceklerdir. Başka bir adayda varsa biz gidelim. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’deki en köklü partilerinden bir tanesidir. CHP geçmişte gönül vermiş olduğumuz bir partidir. Biz aşağı yukarı 12-13 yıldır bir parti tarafından yönetiliyor ve bir yandan da aldatılıyoruz. Bu aldatılmanın vermiş olduğu rahatsızlıkla da ben CHP’yi diğer partilerden daha vefalı görüyorum. CHP teveccüh konusunda da şu dönemde diğer partilerden daha çok teveccüh görüyor. Dolayısıyla yanlış bir partiye gitmediğimi düşünüyorum” dedi.

“Ofisimize düzenlenen saldırıyla ilgili bazı spekülasyonlar yapıldı”

Daha önce görevden alınan eski İl Başkanı Cemal Şen’in görevden alınmasına ilişkinde açıklama yapan Gürbüz, “Cemal Şen bizim partimizde uzun yıllar boyunca il başkanlığı yapmış olan bir arkadaşımızdır. Bu konuda genel merkezinde bir kararı vardı. Biz kendilerine çalışmak istediğimiz kadroyu belirledik ve sunduk. Buda gayet normaldir herkes kendi kadrosu ile çalışmak ister. Biz Cemal Beye bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürde ettik. Bundan böylede partiye gönül vermiş biri olarak partiye yine destek vereceği konusunda görüş birliğine vardık. “Ben partimin bir neferiyim ve devam edeceğim” dedi. Belli olmaz Cemal arkadaşımız yarın yine bir görev alabilir bu hiç belli olmaz. Yani küskünlüğümüz falan söz konusu değil. Ofisimize düzenlenen saldırıyla ilgili bazı spekülasyonlar yapıldı ama bu her hangi bir parti tarafından yapılmış değil. 3 alkolik tarafından yapılan basit bir saldırıdır. Bu organize bir saldırı değil bizlerde bunu kabul etmiyoruz” İfadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme