CHP Heyeti Basınla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın aralarında yer aldığı CHP heyeti, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Elite World Van Hotel’de düzenlenen basın toplantısına CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Van İl Başkanı İlkay Gökdere, ilçe başkanları, bazı STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı. STK temsilcileri ve gazetecilerin bölgenin sorunlarını dile getirmeleriyle başlayan toplantıda konuşan gazeteci Salih Geçken, özellikle bu çatışmalı süreçte barıştan bahseden siyasetçilerin nefret dolu söylemlerini bir kenara bırakmaları gerektiğinin altını çizdi. Geçken, “Ankara’daki bir siyasetçinin diğer partilere karşı nefret dolu söylemlerinin kendisine bir zararı olmaz. Ancak söylenen o nefret dolu söylemler, yaşanılan bu bölgede farklı sonuçlara neden olabiliyor. Bu nedenle hangi partide olursa olsun siyasetçilerin nefret dolu söylemlerden kaçınmalarının barışa daha çok katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kürsüye çıkan CHP milletvekilleri, kentin sorunlarının aslında Türkiye’nin sorunları olduğunu belirttiler. Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, bir siyasi parti olmalarına rağmen Van’a siyasi bir parti çalışması için gelmediklerini söyledi. CHP’nin 15 yıldır bir öz eleştiri yaparak bu bölgeden çekildiğini ve yeterince bu bölgedeki insanlara, olaylara katkıda bulunabilecek bir yapıyı oluşturamadığını ifade eden Sağlar, “Bu bizim hatamız, bir öz eleştiri, ama bundan böyle CHP’nin anlayışı ve özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan süratle çıkabilsin doğrultusundaki kararlığı, bizim bu yörelere, sizlere ve sizlerle birlikte daha fazla olacağımızı şimdiden açıklamak isteriz” dedi.
Van’ın sorununun aslında Türkiye’nin sorunu olduğunu ifade eden Sağlar, “Türkiye’nin demokratikleşmesi, insan haklarına, insana saygı duyulabilmesi için en önemli sorunlardan bir tanesi. Bunu iyi anlatmalıyız. Doğru anlatamadığımız için batı ile doğunun, güney ile kuzeyin arasında fark oluşmaya başladı” ifadelerini kullandı.
Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Bakmadan Geçme