ÇEVRE YOLU İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Haber: İlhan Siyahtaş

Van Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol  ile hazırlanan Bakacık köyü, Kurubaş köyü ve Pembecimirza  güzargahlarında bulunan parsellerin imar planı askıya çıktı.

Van Belediyesi Halk ve İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Van Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 7 Şubat 2013 tarihli ve 2383 sayılı bakanlık makamı oluru ile onaylanan imar planlarına istinaden, Van ili çevre yolu güzergahı etrafında 2. Etap imar uygulaması işine esas proje alanı, 3194 sayılı imar kanun 18. Maddesi gereğince uygulama gördüğü belirtildi. 22 Nisan 2013 tarihli ve 6116 sayılı Bakanlık oluru ile onaylanan imar uygulaması 24 Nisan tarih itibaren belediye  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde bir ay süre ile askıya çıkarıldı.

2. Etap imar plan çevre yolunun geçtiği; Yeniköy, Bakacık Köyü, Kurubaş Köyü,Pembecimirza (Şabaniye) güzergahlarında bulanan taşınmazları kapsıyor.  Parsel bilgileri 24 Nisan tarih itibaren belediye  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde öğrenebilir.  Parsel  sahipleri 30 gün  süreyle askıda kalacak imar planına   itiraz haklarını kullanabilecekler.

 

 
vanhaber, van, haber, van haber
van belediyesi, çevre ve şehircilik bakanlığı, imar planı, çevre yolu

Bakmadan Geçme