ÇEVRE YOLU İHALESİ NEDEN YEREL BASINDA YAYINLANMADI?

Van'ın kanayan yarası çevre yolunu gündeme taşıyan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkan çevre yolu neden yerel basında yayınlanmadığını sordu.

Vansesi Haber Merkezi

Van’ın sorunlarını her hafta yaptığı basın açıklamasıyla gündeme taşıyan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan bu hafta Van çevre yolunu sordu.

“Birçok vatandaşımız mağdur edilmiştir”

Van çevre yolu ihalesinin sessiz sedasız yapıldığını kaydeden İlhan, “Türkiye’de yapımına başlanmasından kısa bir süre sonra durdurulan ve uzunca yıllar atıl vaziyette kalan, kamulaştırma ve 18. madde uygulanması tartışmalarıyla ilimiz gündeminden düşmeyen Van Çevreyolu sessiz sedasız yapılan ihaleyle yine ilimiz gündeminde öncelikli konuma yerleşmiştir. 2010 yılında 43 milyon bedelle ihalesi yapılan yol 2011 yılında Erciş yolunun 18. Km’sinden başlanarak 10 km yol yapılmış ve yol 10 yıldır aynı şekilde durmaktadır. Her yıl iktidarın sözde temsilcileri ve atanmışları tarafından Van Çevreyolunun yapımına başlandı masalları anlatılan ilimizde yapılmayan çevreyolunun 18. madde uygulamasında ki ısrar nedeniyle birçok vatandaşımızı da mağdur etmiştir. Tüm bu gerçeklerin yanında geçtiğimiz salı günü sessiz sedasız yapılan bir ihaleyle Van çevreyolu yaklaşık yapım bedeli 600 milyon üzerinden %11’lik kırımla 534 milyon civarında bir rakamla kalan 31 km’lik kısmı ihale edilmiştir. İhaleden Van’da bu işi yapabilecek konumda olan birçok firma temsilcisinin haberi bile olmamıştır. Bazı köprü ve yol ihalelerini canlı yayınlayan iktidar Van çevreyolu ihalesi yapılmadan ilimizde de mutlaka duyurusu açıkça yapmalıydı ve ihale ilimiz yerel medyasında yayınlanmalıydı.  Van Çevreyolu ısrar edilen 18. madde uygulamasıyla çevreyolu kenarında arazisi olan birçok kişiyi mağdur etmiş, sessiz sedasız yapılan ihalesiyle de bu şehirde ki yatırımcıların yok sayılmasına sebep olmuştur” dedi.

Saadet Partisi 3 madde halinde sordu;

1-Birçok ilimizde kamulaştırma yapılırken; Van’da niçin 18. madde uygulamasında ısrar edilmiştir?

2- 11 yıl önce yapılan ihale de 41 km’lik yol ihale bedeli 43 milyonken şu anda 31 km’lik kısmı 534 milyona ihale edilmiştir. Neden bu kadar büyük fark vardır?

3- Van Çevreyolu ihalesi niçin sessiz sedasız yapılmıştır?

Bakmadan Geçme