CENTİLMENLİK KUPASI VAN MASTERLERE

Eski profesyonel futbolculardan oluşan Van Masterler karması Antalya’da katıldığı turnuvadan centilmenlik kupasıyla döndü.

Rıdvan CAN

 

4-5-6-7 Nisan 2014 tarihleri arasında, Antalya  Kremlin-Topkapı Palace Otel spor tesislerinde Fantic Tourun düzenlediği turnuvaya katılan Van Masterler karması Van’a centilmenlik kupasıyla döndü.

 

 Türkiye’den yaklaşık 30 takımın katıldığı turnuvaya Van adına Vanspor’da geçmişte futbol oynamış futbolculardan Zeki Yılmaz, Turgay Karatekin, Enver Azbay, Mevlüt Can, Adnan Baytar, Nizam Tatar, Bengin Çakay, Özer Solmaz, Müslüm Ağrak, Osman Çakay, Servet Başar, Davut Yıldırım, Turan Bilge, Nevzat Şevli’den oluşan Van Masterler takımı katıldı. Vanlı Masterler karması ilk iki maçında İzmir ve Bursa takımlarını 1-0’lık skorlarla yenmeyi başardı.  Van Masterler takımı 3’ncü maçında Kocaeli karması ile 2-2 ve son maçında ise, Konya takımına 2-1 mağlup oldu.  Bu sonuçların ardından 3’ncü sırada bulunan Van ekibi gruptan çıkma şansını kaybetti.

 

Van Masterler karması futbol takımı kaptanı Zeki Yılmaz’ın turnuvayla ilgili şunları söyledi:

 

 ‘‘Bu turnuva her yıl geleneksel olarak Antalya’da düzenleniyor.  Eski profesyonel futbolcular kendi illerinde karma takım kurarak turnuvaya katılıyor. Van bu turnuvada neden olmasın düşüncesiyle gerekli yerlerle temasa geçtim.  Görüşmeler sonrası Van Masterler takımını kurdum. Yaptığımız karmada Vanspor’da ve farklı profesyonel takımlarda oynamış eski futbolcuları bir araya getirerek turnuva katıldık.  Antalya’ya da güzel bir ortam oluşturduk.  Eski futbolcular olarak büyüklerimizle hasret giderdik.  İlk maçımızda İzmir ekibini 1-0 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptık.  Yaptığımız maçlar sonrası gurptan çıkamadık. Ancak turnuvanın en  centilmen  takım kupasını alarak Van’a döndük. Van’ı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum’’ dedi.  

Bakmadan Geçme