CENGİZ KARDEŞLERDEN EĞİTİME DESTEK

Van’da 20 yıldır eğitime hizmet veren Mustafa Cengiz İlköğretim Okulu’nun arsa protokolü imzalandı. Mustafa Cengiz’in 5 çocuğu, okulun arsasını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladı.
Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, 20 yıl önce rahmetli Mustafa Cengiz’in arsasını okul için bağışladığını, ancak tapusunun bilinmeyen bir nedenle alınmadığını belirtti. İlde meydana gelen deprem sonrasında okulun hasar gördüğünü ve bu nedenle yıkıldığını, ancak tapusu başkasının adına olduğu için yeni bir okul yapılamadığını ifade eden Vali Karaloğlu, “Bu sefer rahmetli Mustafa Cengiz’in varislerine başvurduk. Songül, Ferit, Faruk, Faik ve Fikret Cengiz ile görüşerek onlara arsanın babaları tarafından okul için bağışlandığını ve bu nedenle kullanıldığını, ancak tapusunun bizde olmadığını söyledik. Sağ olsunlar onlar da babalarının yapmış olduğu hayra saygı gösterdiler. Kendilerine ait olan tapuyu Milli Eğitim Müdürlüğümüze tekraren yeni bir protokol yaparak verdiler. Daha önce 12 derslikli olan okulun yerine biz 24 derslikli yeni bir okul yapacağız” dedi.
İhalesi mayıs ayında yapılacak olan okulun isminin tekrar Mustafa Cengiz İlköğretim Okulu olarak kalacağını dile getiren Karaloğlu, “Okul, bölgedeki çocuklarımıza hizmet etmeye devam edecektir. Mustafa Cengiz’in bütün çocuklarına teşekkür ediyor, babalarına tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Allah hayırlarını kabul etsin” şeklinde konuştu.
Varisler olarak okulun eğitimine devam etmesini canı gönülden istediklerini belirten Mustafa Cengiz’in çocukları ise, okulun tüm öğrencilere hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.
Karşılıklı imzaların atıldığı protokolde, eğitime verdikleri desteklerden dolayı Vali Karaloğlu tarafından Mustafa Cengiz’in çocuklarına birer plaket verildi.

Bakmadan Geçme