CEM EMİR'İN ADI PARKA VERİLDİ

Van'da 23 Ekim 2011'deki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde çöken Bayram Oteli enkazında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir yaşamlarını yitirdi.
DHA muhabiri Cem Emir'in adı memleketi Tunceli'nin Hozat ilçesinde belediye tarafından yaptırılan ilçenin en büyük parkına verildi. Tunceli'de geleneksel olarak düzenlenen 12'inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamındaki etkinlikler kapsamında Cem Emir Parkı düzenlenen törenle açıldı. Törene Hozat'ın Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, Cem Emir'in annesi Nurten, babası Mehmet Ali Emir ve kardeşleri ile yaklaşık 1000 kişi katıldı.
Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, dürüst gazeteciliğin sembolü olan Cem Emir'in ismini Hozat'ın en büyük parkına vermekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Konak, "Van depremi sırasında görevini yaparken otel enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Cem Emir, Dersim halkı ve Türkiye halkı tarafından her zaman dürüstlüğü ve doğru haberciliğiyle bilinecektir. Van'da Bayram Oteli enkazında şehit olan Hozatlı gazetecinin anısının sonsuza kadar yaşatılması için halkımızın da büyük isteği ile ilçenin en büyük parkına Cem'in ismini vermeyi uygun gördük. Bugün tekrar Cem'in üzüntüsünü yaşasak da anısının yaşatılması için yüreğimiz gururlanıyor" dedi.
Cem Emir'in kardeşi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Sinem Emir de ağabeyinin Van'da görev yaparken şehit olduğunu söyledi. Sinem Emir, "Bugün Türkiye hala Cem'in dürüst gazeteciliğini konuşuyor. Cem, aramızdan ayrılalı yaklaşık 9 ay oldu ve acısı ilk günkü gibi yüreğimizi yakıyor. Biz aile olarak ve Van depreminde yakınlarını kaybedenler oradaki ihmaller zincirinin ortaya çıkması için hukuk mücadelesini sürdürüyoruz. Aile olarak bizim hukuk mücadelemizde her zaman yanımızda olmanızı ve davamıza destek olmanızı istiyoruz. Cem, Van'da Bayram Oteli'nde ihmaller zincirinin sonucu olarak otel enkazının altında kalarak şehit olmuştur. Bu parka Cem'in ismini veren belediye başkanına ve Hozat halkına teşekkür ediyoruz" dedi.
Daha sonra Cem Emir Parkı, Belediye Başkanı Cevdet Konak, Emir'in annesi Nurten, babası Mehmet Ali Emir tarafından açıldı. Hozat'ın girişinde yaklaşık 5 dönüm arazi içinde kurulan parkta, çocuk oyun alanları, oturma alanları, mesire yerleri ve lokantalar bulunuyor.

Bakmadan Geçme