ÇELİK’TEN TAŞ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş adlı çocuğu ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısı sonrasında AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Yenigün, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, İl Başkanı Abdullah Aras ve partililerle birlikte Şabaniye Mahallesi'nde yakınlarına ait evde taziyeleri kabul eden Taş ailesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kendilerine baş sağlığı dileklerinde bulundu. Muharrem Taş'ın çaresizlik sonucu hayatını kaybetmesinin herkes gibi kendisini de derinden üzdüğünü ve affedilemez bir hata yaşandığını belirten Çelik, Küçük Muharrem'in hayatını kaybetmesinin ötesinde, cesedinin uzun bir mesafe sırtta taşınması görüntülerinin herkesi rahatsız ettiğini vurguladı. Konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını, hata, kusur ve ihmali olanlarla ilgili valilik tarafından gerekenin yapılacağını ifade eden Çelik, "Şefkatli devlet, kendi fakirine, hastasına, zayıfına, kırsaldakine, dezavantajlısına ulaşabilen devlettir. Eskiden analarımız doğum sancısı tutardı, kızaklarla taşırdık. Çok şükür şu anda paletli ambulanslarımız var. Dağdaki çobanımız sıkıntı yaşıyor ve helikopterimiz gidip onu dağdan alıyor. Aynı zamanda helikopter, uçak ambulanslarımız var. Birçok vatandaşımız bu hizmetleri almıştır. Bir tek yavrumuzun burnunun kanaması bile bizim kabul edeceğimiz, affedeceğimiz bir şey değil. Ama maalesef böyle bir talihsizlik meydana geldi. İnşallah yeni Muharrem'ler olmaz. Bunun için gerekli tedbirleri almamız gerekiyor” dedi.
Taş ailesinin acısını yüreklerinde hissettiklerinin altını çizen Çelik, “Acıları, acımızdır. Allah başka acı, keder vermesin. Bu olay 15-20 yıl önce olsaydı birileri tarafından normal karşılanabilirdi. Çünkü yolda at sırtında donan, kızakla taşınırken bebeğini doğuran ve kan kaybından ölen kadınlar, yollarda kurtlara yem olan insanlar gördük. Ama çok şükür Türkiye artık o Türkiye değil. Her şeyimiz var, var olan şeyleri insanımızın emrine en seri şekilde sunmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
2013'te Van 112 çağrı merkezine 4 milyon ihbarda bulunulduğunu ve bunların yüzde 95'inin uygunsuz kullanımlar olduğunu vurgulayan Çelik, “112 acil sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar için ücretsiz bir servistir Bunun suistimal edilmemesi gerekiyor. Bu konuda vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme