ÇELİK'TEN İFTAR YEMEĞİ

Van’ın Erciş Ziraat Odası Başkanı ve Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından geleneksel iftar yemeği tertip edildi.
Erciş Kardelen Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Nihat Çelik, Ramazan ayının önemini vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmasında muhtarların özlük haklarına da değinen Çelik, AK Parti hükümetinden önce muhtarların bir ıstampa ve mürekkep maliyeti kadar ödenek aldıklarını, AK Parti hükümeti ile birlikte muhtar ödeneklerinin iki katına çıktığını anımsattı. ‘Torba Yasa’ ile birlikte muhtar ödeneklerinin arttırılmasının hükümet tarafından ele alındığını da ifade eden Çelik, yasa ile birlikte muhtar maaşlarının artık 800 lira seviyesine çıkartıldığını söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin mensubu olmaktan da mutluluk duyduğunu anlatan Çelik, “Bugün Erciş ilçesinde Van bölgesinin seçkin davetlilerini geleneksel iftar yemeğimizde ağırlamaktan onur duymaktayım. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bilindiği üzere, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 5 milyon üyesiyle birlikte Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. TZOB Genel Başkanımız Sayın Ş. Şemsi Bayraktar Bey, oda başkanlarıyla yaptığı her toplantıda başkanları ikaz ederek, üreticinin, çiftçinin bedduasını almamaları konusunda uyarmışlardır. Bizler de bu sözden yola çıkarak görevlerimizi bir ibadet anlayışıyla yapmaktayız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker Bey’in görev süresi içerisinde tarım ve hayvancılığa yapmış olduğu hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Sayın Bakanımızı huzurlarınızda bu üstün gayretli çalışmalarından ötürü şahsım, üreticilerim ve yetiştiricilerimiz adına yürekten kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle iftar yemeğimizde davetimize icabet eden siz konuklarımıza tek tek teşekkür ediyor, şimdiden gelecek Ramazan Bayramı’nın da ilçemize, ilimize, bölgemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.
Konuşmanın ardından, iftar yemeğine yemeğe geçildi. Yemek sonrası ilçedeki özverili çalışmalarından ötürü Erciş Ziraat Odası Başkanı ve Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından Erciş Kaymakamı Barbaros Baran’a bir şükran plaketi sunuldu. Konukların ayrılmasının ardından Nihat Çelik, Van il ve ilçe ziraat odası başkanları ve il, ilçe tüm köy ve mahalle muhtarlar derneği şube başkanlarıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.
Yaklaşık bin kişinin iştirak ettiği geleneksel iftar yemeğine başta Erciş Kaymakamı Barbaros Baran olmak üzere Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Erciş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar, Erciş İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, Erciş İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Erciş Bakkallar ve Lokantacılar Odası Başkanı Bedrettin Görmüş, Erciş Kahveciler Odası Başkanı Muhittin Aydemir, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Nalbantoğlu, Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, Erciş Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Ekrem Gündüz, Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Irtak, Muradiye Ziraat Odası Başkanı İbrahim Vanlı, Çaldıran Ziraat Odası Başkanı Nesim Ertopçu, Edremit Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Erkut, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Van Şube Başkanı Ali Kartal ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Özalp Şube Başkanı Sedrettin Nak ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Çaldıran Şube Başkanı Adem Çınar ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Muradiye Şube Başkanı Savaş Ebrem ile Muradiye’de görev yapan 41 köy ve mahalle muhtarı, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Gürpınar Şube Başkanı Azathan Erdemir, Gürpınar İlçe Tarım Müdürü Seyithan Tekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü Destekleme ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü İsmail Hakkı Behçet, Başkale Ziraat Odası Başkan Vekili Arafat Arslan, Kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Kuncu ile ilgili birim amirleri, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Çatak Şube Başkanı Ahmet Ardan Uncu, Van il merkez ve ilçelerinden gelen köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme