Çekirgeler mahalleyi istila etti

Bahçesaray ilçesine bağlı bazı mahalleleri istila eden çekirgeler, köydeki sebze tarlaları ve meyve ağaçlarına zarar verdi.

Bahçesaray'a 20 kilometre uzaklıktaki Güneyyamaç ve Kaşıkçılarlar Mahallesi sakinleri binlerce çekirgenin istilasıyla zor günler yaşıyor. Bir anda nereden geldiği belirlenemeyen dev çekirgeler; ekili araziler, meyve ağaçların yaprakları, bazı bahçelerdeki sebzelerin adeta kökünü kuruttu. Hızla ilerleyen binlerce çekirge, mahallelerin içine girerek adım atacak yer bırakmadı. Evlerin duvarlarından, camlarından, kapılarından içeri giren çekirgeleri vatandaşlar süpürgelerle aşağılarla temizlemeye çalıştı. 
Çekirgeler karşısında çaresiz kaldıklarını belirten vatandaşlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvuru yaptıklarını ve kendilerine tarım ilacı verildiğini söyledi. Bunun da çare olmadığını ve büyük zarara uğradıklarını belirten vatandaşlar, sorunun çözümü için devletten yardım bekliyor.
Ellerine aldıkları sopalarla bahçelerinden çekirgeleri uzaklaştırmaya çalışan köylüler, yetkililerin bu duruma en kısa zamanda çözüm bulmasını istedi.

Bakmadan Geçme