ÇAY OCAĞINDAN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA

Şampiyon Milli Atlet Vanlı Ersin Tacir, gurbette bir çay ocağında gündüzleri garsonluk yapıyor. geceleri ise antrenman yaparak Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor.

Rıdvan Can

 

Karşıyaka mahallesinde oturan ve 10 nüfuslu bir ailenin en büyüğü olan iki fakülte mezunu Vanlı Şampiyon Ersin Tacir, 2012 yılında başladığı atletizmde 4 yılda büyük başarılara imza attı. 2013 yılında Türkiye Şampiyonası Milli takım seçmelerini 1.sırada tamamlayarak, Milli takıma seçilen Tacir, Van'da iş bulamadığından Balıkesir Ayvalık'ta bir çay ocağında çalışmaya başladı. Tacir, geceleri ise antrenman yaparak Avrupa Şampiyonluğuna hazırlanıyor.

 

 

Van'ın adını Dünya'ya duyuran kariyerinde sayısız şampiyonluklar, madalyaları olan Vanlı Milli atlet Ersin Tacir, sahipsizlikten yakındı. Çay ocağından şampiyonluğa giden yolu gazetemize aktaran milli atlet Ersin Tacir, "Van'da iş bulamayınca Balıkesir Ayvalık'ta bir çay ocağında garsonluk yapmaya başladım. 30 yaşındayım 8 ay önce babamı kaybettim ailemin maddi durumu iyi olmadığı için aileme ve 5 öğrenci kardeşime ben bakıyorum. İşim zor ama yapacak bir şey yok” dedi.

 

 

"SAHİPSİZLİK BENİ ÇOK ÜZÜYOR"

Van adına katıldığı yarışmalarda sayısız şampiyonluklara imza atan Ersin Tacir, bu başarılarına rağmen memleketinde sahipsiz kaldığını belirterek, “Doğup büyüdüğüm ve atletizme başladığım memleketimde yeterince ilgi görememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Maddi imkânsızlıklardan dolayı Van'da iş bulamadığım için Balıkesir Ayvalık'ta arkadaşımın aracılığıyla bir çay ocağında garsonluk yapıyorum geceleri de antrenman yapıyorum. Bende isterdim ki, doğup büyüdüğüm memleketimde hem çalışıp hem de Avrupa Şampiyonluğuna hazırlanmak ama maalesef spora başladığım memleketimde sahipsiz kaldım. Bundan dolayı büyük üzüntü yaşıyorum” dedi.

 

 

"AVRUPA'DA BİRÇOK YARIŞMADA İSTİKLAL MARŞINI  OKUTTUM"

Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonalarında başarılı olduğunu söyleyen Tacir, "Avrupa'da birçok yarışmada İstiklal Marşını okuttum. Gerek Türkiye şampiyonluğu, gerekse Avrupa Şampiyonluğunda farklı illerin sporcuları kendi sporcularına ilgi gösterip sahiplenirken, ben havasını soluyup, suyunu içtiğim Van'da ilgi görmedim. Türkiye Şampiyonluğu, birincilik, ikincilik ve 3'üncülük gibi dereceler elde ettim" diye konuştu.

 

 

 "YETKİLİLERDEN DESTEK İSTİYORUM"

2012 yılında yürüyüş sporuna başladığını söyleyen Tacir, “4 yıl boyunca büyük gayret göstererek, elde ettiğim başarılarla tarihe geçtim. 5 kilometre, 10 kilometre, 20 kilometre'de Türkiye rekoru kırdım. 2014 Balkan şampiyonası 2'nciliği, 2016 Rio Olimpiyatlarında Türkiye'de en iyi ikinci derecemi yaptım. 2017 Londra'da düzenlenen dünya şampiyonası barajını geçtim. Bu zamana kadar toplamda 12 şampiyonluğum var. İmkânlar el verdikçe Türkiye ve Van'ımızın ismini dünyaya duyurmak için çaba sarf edeceğim yeter ki, destek verilsin Van'ın olimpiyatlara giden erkek sporcularından biri olarak amacım memleketime hizmet etmektir. Birikimlerimi Vanlı çocuklara aktarmak istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı, valimiz, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bana sahip çıkarak, Vanlı gençlere hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

 

 

"KENDİ MEMLEKETİMDE HAZIRLANMAK İSTİYORUM"

Bilginin, çalışmanın değer görmediğini vurgulayan Tacir, "Dört yıllık beden eğitmenliği, 4 yıllık antrenörlük bölümü mezunuyum 3. Kademe atletizm belgem var. 2 fakülte bitirmeme rağmen maalesef kendi memleketimde iş bulamıyorum. İş bilmeyen bilgi birikimi olmayan sırf birilerinin taasutuyla buralara yetiştirilen onlarca insanın bizim çalışmamız deneyimlerimizle gençlere yol göstermemiz gereken yerlere yerleştirilmesi hangi vicdana adalete sığar. 2020 yılında Tokyo olimpiyatları ve Dünya Şampiyonası, Avrupa Kupası yarışları var. Başarılı olmam için öncelikle eğitimime bilgime uygun bir işimin olması ve bu yarışmalara hazırlanmam için gereken desteğin verilmesi gerekiyor. Artık yarışlara kendi memleketimde hazırlanmak istiyorum. Van adına sayısız başarılara imza attım. Yetkililerin sesimi duymasını istiyorum" dedi.

Bakmadan Geçme